Путин

Путин: Над Русия се подготвяше нападение

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът добави, че Русия е дала изпреварващ отпор на агресията

До границите на Русия се създаваше непосредствена заплаха, подготвяше се нападение, включително срещу руския Крим. Това заяви руският президент Владимир Путин на парада на победата на Червения площад в Москва в понеделник.

„Открито вървеше подготовка за поредната наказателна операция в Донбас, за нахлуване в историческите ни земи, включително в Крим. В Киев обявиха възможното придобиване на ядрени оръжия и блокът на НАТО започна активно военно развитие на съседните територии срещу нас. Така за нас се създаде абсолютно недопустима заплаха, и то точно на нашите граници“, каза държавният глава.

Според Путин „всичко показваше, че сблъсъкът с неонацистите, с бандеровците, на когото заложиха САЩ и техните младши партньори, ще бъде неизбежен“.

 

«Повтарям, видяхме как се развива военната инфраструктура, как започнаха да работят стотици чуждестранни съветници, имаше редовни доставки на най-модерните оръжия от страните от НАТО. Опасността нарастваше всеки ден», каза държавният глава.

Русия даде изпреварващ отпор на агресията. Тя беше принудена. Това беше навременно и единствено правилното решение — решението на една суверенна, силна, независима държава.»

Путин съобщи, че опълченците в Донбас и войниците на руската армия воюват на собствена земя, където техните предци са победили врага.

„Днес опълченците на Донбас, заедно с бойците на руската армия, воюват на собствената си земя, където бойците на Святослав и Владимир Мономах, войниците на Румянцев и Потьомкин, Суворов и Брусилов, воюваха с врага, където героите от Великата отечествена война — Николай Ватутин, Сидор Ковпак, Людмила Павличенко се биеха до смърт», каза президентът на Русия.

«Сега се обръщам към нашите въоръжени сили и милицията в Донбас. Вие се борите за Родината, за нейното бъдеще, за да не забравя никой уроците от Втората световна война. За да няма място в света за палачи, наказателни отряди и Нацисти“, подчерта Путин.

На парада на Червения площад присъстват и военнослужещи, пристигнали директно от зоната на военните действия в Донбас, каза президентът.

„Сега тук, на Червения площад, рамо до рамо застават войници и офицери от много региони на нашата огромна Родина, включително тези, които пристигнаха директно от Донбас, директно от зоната на бойните действия“, каза той.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар