Путин

Путин нанесе на Запада поражение не на бойното поле, а в икономиката

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

✔ Путин връща на Русия статута, който тя изгуби 1991 г.

✔ Къде ще спрат руските войски зависи от Запада – на Одер или на Ламанша

✔ На полетата на Украйна се определя бъдещето на САЩ като световен хегемон

Войната, както правилно отбеляза уважаваният Карл фон Клаузевиц, е продължение на политиката, само че с други методи. Икономиката е гръбнакът на всяка война. Без силна икономика войните не се печелят. Победата, колкото и странно да звучи за мнозина тук, не се кове на бойното поле, а в трезорите на Съкровищницата. Поради тази проста причина Путин не започна тази война през 2014 г., а я започна точно сега.

Вярно, все още имаше период от управлението на Тръмп, когато той реши да отложи войната, но по съвсем друга причина (ще говоря за това малко по-късно). Именно поради тази причина дошлият Байдън, който смени любимия ни Доналд Тръмп, пренебрегна предложенията на Путин да предостави на Руската федерация гаранции за нейната сигурност чрез връщане на границите на НАТО до границите от 1997 г., които той му разгърна през ноември м.г. (всички много добре си спомняте ултиматума на Путин и как свърши всичко за нас).

Сметката на Байдън беше проста, предвиждайки колапса на собствената си икономика, на който всички сега сме свидетели, той искаше да я изравни за сметка на старата Европа и Гения на подлия Владимир Путин, на когото трябваше да обесят всички кучета за случилото се.

Между другото, планът на стареца Джо проработи, всички можете да гледате в реално време в какъв задник се плъзга Европа и благословената Америка с нея. За Украйна дори не говорим – тя вече беше в същия задник от раждането си, съдбата й беше подпечатана от нейните куратори още през 2014 г. – и тази съдба е тъжна, тя беше пренебрегната според условията на задачата.

Но в един момент нещо се обърка! Не по начина, по който Сънливият Джо очакваше. Въпреки че първоначално всичко вървеше като по часовник. Путин падна в капана, изкопан за него, хващайки се на идеята за дворцов преврат в 404-та, донесен на руски щикове (последните оставки в генералите от СБУ и ГПУ говорят в полза на тази версия).

Може би тези агенти са играли двойна игра или янките са ги използвали на тъмно, това вече не е толкова важно, друго е важно – затънахме в това приключение и вече нямаме път назад, зад нас е Москва буквално и преносния смисъл на думата!

Въпреки това, ударът в корема от дядо Джо, със замразяването на нашите активи в западни сметки, беше видим от всички, и Путин не го очакваше. Западът всъщност лично изми собствените си крайъгълни камъни, фундаментални за него ценности за неприкосновеността на частната собственост. След това играта премина към най-високите залози.

Светая светих, доларът, беше поставен на карта като световна резервна валута. Съгласете се сами, след такъв финт – никой в света вече няма доверие на този инструмент. Глупаво е да държите активите си в тази валута (и свързаните с нея), ако те могат да ви бъдат отнети всеки момент.

Но ако Байдън постави долара на карта, то Путин играе за всичко – съществуването на Русия като независима сила всъщност беше поставено на карта, или я защитаваме, или изчезваме. Нищо повече и нищо по-малко!

Това беше най-трудният момент за нас (тогава план А се провали с безкръвна смяна на режима в Киев и Генералният щаб трескаво започна да връща войските към резервния план Б), всички помните шума от преговорите на екипа на Медински с банда гопници в анцузи, който все още е непонятен за мнозина и неразбиране от широката общественост на случващото се (мнозина все още нищо не са разбрали и продължават да заклеймяват както Медински, така и всички, които стоят зад него) .

Беше най-труден момент за нас, но Путин издържа удара, не си поплю. След това всички санкции, които ни наложи колективният Запад бяха, както се казва, до едно място. Да, боли, да, досадно е, но не е фатално, виждали сме и по-лоши неща.

Помните ли как ни изплашиха с прекъсването на SWIFT, къде е сега този SWIFT? В задницата, както и всичките им други санкции (с които вече могат да лепят стените на тоалетните си), тъй като самите те вече седят там и им висят краката!

Икономиката рулира! Мишустин е крал!

Причината за това състояние на нещата, както и причината за непотопяемостта на Руската федерация като цяло, се крие в икономиката. Не знам дали обърнахте внимание, но забелязах как се държаха постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация на онова много известно заседание на 21 февруари, което предшестваше началото на СВО.

Мнозина помнят изказването на директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, който беше толкова развълнуван, че предложи признаването на ДНР и ЛНР за част от Руската федерация, на което Путин отбеляза с усмивка, че това още това не е обсъждано, но всички зрители прекрасно разбраха за какво става въпрос и докъде може да стигне Русия, за да защити интересите си (именно своите, а не интересите на жителите на Донбас, на които всички ние много симпатизираме, нека все пак наречем нещата с имената им!).

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=1A5wGl6hpsk&feature=emb_title

Други си спомниха речта на Медведев, който напоследък стана може би най-твърдият и безмилостен критик на киевския режим (понякога дори изумява – защо не е говорил така преди, когато беше министър-председател?), или речта на министъра на отбраната Шойгу, председателя на Държавната дума Володин, вътрешния министър Колоколцев. Като цяло след 5 месеца това заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация може да се разглежда като забавен филм, като се обърне внимание на израженията на лицата и жестовете на участниците в него.

Мен лично, например, много ме забавляваше Сергей Лавров, който пръв говори, след което седна на мястото си, извади от куфарчето си някакви листове и се зарови в тях, като си записваше там някакви бележки, сякаш какво се случва в залата вече не го вълнуваше (с това и с кръстосани крака, което много контрастираше с останалите членове на Съвета за сигурност, които сякаш бяха преглътнали нещо и се въртяха нервно на столовете си).

Но бих искал да обърна внимание не на това, а на изказванията на министър-председателя Мишустин и главнокомандващия Националната гвардия на Руската федерация Золотов.

Мишустин, говорейки след секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Патрушев, беше кратък и пределно лаконичен, каза – ние сме готови за всички изпитания, които Западът може да ни предложи, ние ще ги издържим! В същото време обърнах внимание на Путин, той дори не го слушаше, всичко, което щеше да каже, Путин знаеше предварително, защото те се подготвяха за тази стъпка повече от една година.

Още през 2016 г. бяхме готови за това, но пристигането на красивия Тръмп обърка всички карти и породи ненужни очаквания. След това 2019 г., със смяната на президентите на Незалежная, съживи предишните надежди, но Зеленски не ги оправда, глупаво отхвърляйки, според бившия ръководител на неговия кабинет Андрей Богдан, нашия президент.

След това се включи обратното броене, което стана забележимо за широката общественост от срещата на върха на Русия-САЩ през юни 2021 г. в Женева. Тогава Байдън поиска шест месеца отсрочка, Путин благородно ги даде, когато изтекоха, през ноември 2021 г. Путин завъртя пясъчния часовник и включи таймера. До войната оставаха само няколко месеца. Обратното броене започна.

Резултатът беше обобщен от главнокомандващия на руската гвардия Золотов, който, говорейки последно на 21 февруари, каза:

„Ние не граничим с Украйна – ние граничим с американците, защото те са господарите в тази държава, а украинците са техни васали. И това, че Америка ги помпа с оръжия, а те ще създават ядрено в бъдеще, ще ни удари обратно! Затова трябва да отидем по-далеч, за да защитим страната си!.“

И на 24 февруари Путин отиде. Отначало имаше планове просто да се смени режимът там, поставяйки в президентството на мястото на Зеленски проруското протеже . Това би бил най-безкръвният вариант за 404-та. Но той не устройваше Запада и той кръв с ръцете на украинските си наемници – нашата кръв.

Добре, добре, това зависи от вас, реши Путин, така че ще има кървав вариант и тогава не се чудете – ще стигнем до края. До края на Украйна, след като напълно обезсили този проект на Запада, ако Западът не разбере, тогава можем да продължим. Не искам, но вече не зависи от нас. Къде ще спрат условните руски танкове – на Одер или на Ламанша, ще зависи от самите европейци, доколко омразата им към руснаците надделява над инстинкта за самосъхранение.

Аргументите на Милер бяха по-силни от тези на Шойгу

Напоследък обаче има плахи надежди, че здравият разум все още не е напуснал разгорещените им глави. След 5 месеца CBO, европейският хладилник започна да печели корпоративна солидарност. Махалото още не се е завъртяло в обратната посока, но вече е достигнало крайната си точка и е замръзнало. И причината е чисто икономическа.

Рецесията обхвана изцяло колективния Запад, същия този златен милиард. Санкциите удрят най-силно тези, които ги прилагат. Безпрецедентен случай в световната практика.

Но старият Милер, говорейки на Петербургския международен икономически форум, предупреди преди месец и половина, че няма да бъде като вчера. Приказката свърши на 24 февруари, когато Путин внезапно пое кормилото в жестоката конфронтация със Запада.

Но колективният Запад, все още в сладката илюзия за собствената си изключителност, не разбира, че е свидетел на разрушаване на исторически образувания. Настъпват тектонични промени, които ще променят до неузнаваемост сегашния свят, а тези нещастници, представляващи европейските елити на така наречения златен милиард, все още си мислят, че Путин воюва с Украйна в Украйна.

Не, Путин, след като тръгна по бойния път, обяви война на колективния Запад, Украйна е просто място на действие, точка на прилагане на усилия.

Байдън, поради глупостта си, явно не е разбрал, че до 24 февруари Русия спори с него само за резултатите от Втората световна война, докато Китай спори с Вашингтон за световния ред и правото да го установява.

След 24 февруари ситуацията се промени, Путин насила връща на Русия статута на световна сила, който тя доброволно загуби през 1991 г. Независимо дали САЩ го искат или не.

Сега на бойните полета в Украйна не се определя съдбата на Украйна, с нея, след като руските войски навлязоха на нейна територия, всичко вече е ясно – такава държава вече няма да има, сега на полетата на 404-та , се определя статута на САЩ като световен хегемон.

Путин досега учтиво предлагаше на Вашингтон статут на равен сред първите. Вашингтон настоява за статут на първи сред равните. Е, ако Щатите не са съгласни, тогава Кремъл просто глупаво ще ги постави пред свършен факт. Да го приемат за даденост!

А аргументите на Путин не са от сборника на Шойгу, а от сборника на Милер и Мишустин. За пореден път се учудвам на непроницаемата глупост на нашите „партньори“. Те видяха всичко в посещението на Путин в Техеран, където набързо долетя и турският султан (а Турция е член на НАТО, не забравяйте!), освен това, на което наистина трябваше да се обърне внимание.

Вие, господа лоши, можете в реално време да обмисляте раждането на нова валутна зона, която ще включва Руската федерация, Иран, Турция и Египет. За всичките 425 милиона жители (146 + 87 + 85 + 106), добавете към тази цифра и жителите на бившите съветски републики, които неизбежно ще се присъединят към тази общност, и ще получите желаната цифра от половин милиард, която е необходимо, за да може този контур да е самодостатъчен, затворен в себе си.

За тези, които още не са разбрали, ще обясня – Руската федерация напуска долара, създавайки своя рублова зона. Решението е взето, то е окончателно! Което означава, че системата Бретън Уудс е към своя край, схемата Пари-Стока-Пари се променя на нова схема – Стока-Пари-Стока, който има стоки (ресурси), той и банкира.

Какъв ресурс имате, господа? Долари? Това са само хартийки, можеш сам да си ги набуташ, знаеш къде! Имате собствен публичен дълг от повече от 30 трилиона долара и продължава да расте всяка минута (докато пиша тези редове е нараснал с няколко милиона), как ще го обслужвате? Ще ограбите още една Украйна? Или Европа вече този път?

Изглежда, че в Европа това вече започна да стига до някого, те се втурнаха назад и някой вече е подпрял вратите отвън. Кой би могъл да бъде? Това ли е кракът на грохналия стар Джо? Глупакът си е глупак, но си знае изгодата!

Междувременно в Европа, на фона на бъдещи проблеми, започна истинска премиера. На 23 юни правителството на Кирил Петков първо се срина, българският парламент му гласува вот на недоверие. Това се случи през юни, но тогава никой дори не го забеляза. Но когато столът се срути под Борис Джонсън на 7 юли, всички го забелязаха. Но това беше само началото.

Седмица по-късно, на 14 юли, естонският премиер Кая Калас подаде оставка и четирима души вече отказаха да заемат нейното място (разбираемо е, няма глупаци – проблемите на Естония тепърва започват!).

Гледайки всичко това, в същия ден мъдрият 74-годишен италиански премиер Марио Драги се опита да скочи от своя Титаник. Но италианският президент Серджо Матарела не прие оставката му първия път, но седмица по-късно Драги постигна целта си, като някой друг ще разчисти тази каша и този някой определено разбира Путин по-добре от Драги.

Кой е следващият на опашката? Наистина ли е „обидената наденица“ Шолц, който е затънал в сексуални скандали, или това ще бъде френският президент с нетрадиционна сексуална ориентация?

Засега никой не знае за това, но бившият германски канцлер Герхард Шрьодер спешно пристигна в Москва, той каза, че е на почивка и частно посещение. Знаем я тази почивка!

Рупорът на Путин, унгарският премиер Виктор Орбан, говорейки на 23 юли пред своята унгарска диаспора в Румъния, открито издаде това, което вече ви казах по-рано, че ако Доналд Тръмп беше продължил да бъде президент на Америка, а Ангела Меркел беше останала канцлер на Германия, тогава войната, която унищожи Украйна и обърна цяла Европа с главата надолу, никога нямаше да се случи. Цитирам дословно:

„Трябва да кажа, че бихме били много по-щастливи, ако президентът на Съединените щати в този решаващ момент се казваше Доналд Тръмп, а също и ако бяхме успяли да убедим Ангела Меркел да остане…“

„Ако Доналд Тръмп беше президент на Америка, а Ангела Меркел – канцлер на Германия, тогава тази война никога нямаше да пламне. Но нямахме късмет, така че сега има война“, каза той, говорейки на традиционния летен университет в град Байле Туснад (Румъния). Този университет се провежда за 31-ви път, този път го посетиха повече от 600 гости, предимно от Унгария.

Премиерът потвърди, че Унгария ще остане встрани от конфликта, като подчерта, че Украйна е заинтересована да въвлече в него и други страни.

„Продължаваме да сме на мнение, че това не е нашата война. Унгария е член на НАТО и ние изхождаме от факта, че НАТО е много по-силен от Русия. Поради тази причина Русия никога няма да нападне страна членка на НАТО. Тезата, че те [руснаците] няма да спрат на границите на Украйна, е слаба украинска пропагандна теза“, заяви още Орбан.

„Разбирам ги, те са заинтересовани да привлекат колкото се може повече държави на своя страна в тази война, но тази теза няма реални основания“, категоричен бе той.

„Колкото повече модерни оръжия дадем на Украйна от НАТО, толкова по-навътре руснаците ще навлизат в Украйна…… И това, което правим сега, помага за увеличаване на продължителността на войната, независимо дали ни харесва или не“, заяви още премиерът.

Според Виктор Орбан руската страна „се интересува само от това да не може да бъде атакувана от територията на Украйна“.

„Това означава да приемем идеята, че няма да има мирни преговори между Украйна и Русия, конфликтът може да бъде прекратен само чрез американско-руски преговори“, заяви още той.

Това е мнението на унгарския премиер. Грешката му е, че вярва, че Украйна може да има поне някакво мнение. Това е слабохарактерна кукла в ръцете на нейните западни кукловоди и тя ще блее с кози глас само каквото й се каже.

Докато нейният британски кукловод се разкопча по технически причини, се появи възможност до октомври (когато наследникът му ще бъде избран в Конгреса на консерваторите) да разреши всички проблеми с американския си куратор. Но ще иска ли слабоумният дядо Джо, който се занимава само със собствените си вътрешни проблеми, да говори с Владимир Путин?

В крайна сметка той се опитва да ги разреши чрез войната. Ако войната в Европа не е достатъчна за това, той е готов да я разгърне в Азиатско-тихоокеанския регион, където атакуващият самолетоносач Роналд Рейгън с ескортни кораби вече отиде в подкрепа на Нанси Пелоси, която трябваше да посети Тайпе.

Изглежда, че Тайван мирише на пържено. Заради това се бърза с Клоуна – решавайте проблемите си с Путин сега с военни средства, защото септември-октомври вече няма да зависи от вас. Клоунът също разбира това и се втурва в последната решителна самоубийствена битка в посока Херсон. Е, мили наркомане, чакаме те! Погребение за сметка на институцията.

Блестящата подготвителна работа на Мишустин доведе до факта, че въпреки всички възможни и невъзможни санкции, Русия все пак не падна, рублата дори се засили, повтаряйки върха от 2015 г., докато западната икономика се срина в най-дълбоката рецесия.

В Германия темпът на индустриална инфлация през юни надхвърли 33%, което за бюргерите, които не са свикнали с това, е просто ужас, и колко дълго обиденият колбас Шолц ще седи на своето място, вече не се решава от Шолц, който ще отнесе себе си със своите сексуални скандали, а от Путин и посетилия го с петиция Шрьодер.

В същата Америка индустриалната инфлация вече се балансира на около 19-21%, а дядо Джо, колкото и да се бори, не може да направи нищо по въпроса, тъй като е невъзможно да се повиши процентът на рефинансиране, както правеше преди, т.к. с публичен дълг от 30 трилиона. долара може да срине всички финансови пазари.

И все пак Путин не е включил контрасанкции. Но може! Това е козът на Милер, който може да постави цяла Европа на колене и без оръжие.

Зеленски, от друга страна, тръби на всички за кампания срещу Херсон. И дори очертава сроковете – от три до шест седмици, Западът в същото време обещава да активизира доставките на военна техника. Какво говори това?

Времето играе срещу колективния Запад и неговия украински поддръжник. Зимата е все по-близо, а злодеят-Путин подигравателно плавно завинтва газовия кран. Доставките през Северен поток-1 вече са намалени до безпрецедентните 33 милиона кубически метра на ден (срещу планираните 167 милиона кубически метра). Това е само 20% от проектния капацитет на тръбата.

Газът вече не тече по газопровода Ямал-ЕС (благодарение на поляците), сега тече само в обратната посока от Германия към Полша (и то в много малък поток!).

„Турски” поток доставя само на приятелски настроени към Русия страни, които се съгласиха да плащат в рубли (българите например вече си смучат лапите, ще им се радваме!).

Всичко това не можеше да не се отрази на цената на синьото гориво, което наскоро проби тавана от 2,5 хиляди долара / хиляда куб. м. И още не е свършило! Затова Зеленски е бутан в гръб от задграничните си куратори:

„Хайде започвайте вече офанзивата, че наесен ще е късно!“

Но това не е достатъчно за Путин. Току-що, след като прекъсна доставките през Северен поток-1 (не мислете, всичко е под много правдоподобен претекст – нещо не е наред с турбината, канадците ремонтираха една и накрая я върнаха, но тя още не беше имала време да пристигне в Русия, когато започнаха проблеми със следващата турбина, а те са общо осем, дори не знам как бедният Милер ще се справи с това бедствие, без значение как трябваше да затвори тръбата за ремонт), и така , след като завинти крана на СП-1, злодеят-Путин го отвори докрай на украинския маршрут (е, само за да изпълнят договорните си задължения към уважавани „партньори“), но забрави да предупредя не-братята за това, и клапите им почти се счупиха. Каква беда!

След това изпомпваха малко газ – беше лошо, започнаха да изпомпват повече – отново претенции. Е, на тези не-братя не можеш да им угодиш директно. Те не харесват нищо!

Осем години не отидохме на война – отидоха на лайна, биейки се с виртуален агресор, дойдохме – отново недоволни, реват на целия свят. Трудно е да разбереш наркоманите!

Какво да правим с изтощените коне?

Бившият съветник на министъра на отбраната, пенсионираният полковник от армията на САЩ Дъглас Макгрегър, наскоро публикува статия в американското списание The Conservative, наречена „Поклонение на мъртвия кон“. Сега няма да ви я преразказвам, само ще кажа, че ако имаше повече хора като този пенсиониран полковник (или Скот Ритър, старши офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ, неизвестен за вас), ние никога нямаше да застанем от другата страна на мушката с Америка.

Там живее в мнозинството разбираем и близък за нас народ, който не ни желае зло, но се управлява от стадо потомствени русофоби, които започнаха да се бият със съветите и още не могат да спрат, без да осъзнават, поради своите глупост, че Русия вече не е същата, това беше през 90-те години, може би удряне с лопатката.

Дъглас Макгрегър разбира това, както и част от военните в Пентагона (сред които има четиризвездни генерали), но все още не може да промени нищо. Дай Боже нещата да не стигнат до война, защото, както казва Дъглас, държавата им се ръководи от най-войнствения президент след Хари Труман, който поради не съвсем адекватното си психическо състояние не разбира какво прави и какви игри той реши да играе с гения на подлостта Владимир Путин.

Обсебен от идеята за свалянето му, този пациент с Алцхаймер не само рискува да не го надживее, но и да хвърли Америка в криза, която може да завърши с гражданска война.

Основният умрял кон според Дъглас Макгрегър е НАТО, към който някои хора на Запад все още се отнасят като към свещена крава, без да осъзнават, че времето на НАТО вече е минало. НАТО е мъртъв!

Колкото по-скоро неговите членове разберат това, толкова по-малко трупове ще има на европейския континент, а предвид очертаващия се съюз Русия-Китай-Иран и в целия свят.

Байдън, започвайки тази игра през декември миналата година, под заплахата от влизането на Украйна в НАТО, принуди Путин да бъде първият, който предприема своя ход, планирайки чрез безпрецедентни ответни санкции да предизвика колапс на руската икономика и свързаното с това вътрешно недоволство в страната, което трябваше да бъде увенчано с оставката на Путин.

В резултат на това той постигна точно обратното – с лек ритник на крака си Путин събори игралната маса, на която се играеше играта, и историята тръгна обратното.

Санкциите вместо Русия удариха най-колективния Запад, а сега и там започна премиерата, а дядо Джо изобщо не е сигурен, че няма да му дойде реда през ноември.

Четвърта част от 2-ри член от Конституцията на САЩ не е отменена от никого в Щатите и никой не може да гарантира, че импийчмънт по медицински причини няма да почука на вратата на дядо Джо и че Камала Харис, която дори не успя да се справи със своите задължения като вицепрезидент, ще го замести, изпълнявайки всичко, за което не е била инструктирана.

Дъглас Макгрегър опакова всичко красиво в пакет от мъртви коне, като се има предвид основният мъртъв кон НАТО. Неговите украински опоненти веднага му припомниха известната парадигма за конете, които не се сменят на прелеза, намеквайки повече за НАТО, отколкото за себе си.

На което мога да възразя – разбира се, те не сменят конете на прелеза, никой не спори с това, но нищо не се казва за магарета! А нашият дядо Джо е просто лидер на демократите – магарешката партия.

През ноември магаретата очевидно ще намалеят в долната камара на Конгреса, а слоновете, които ще ги заместят на междинните избори, са по-склонни към компромиси и не притежават манията за саморазправа, от която техните опоненти страдат. Чакаме 8 ноември и края на войната.

Разбира се, ако дядо Джо не я развърже в Тайван през септември, какво ще се случи тогава, още не съм преценил (можете да пуснете вашите опции в коментарите).

С това приключвам и казвам довиждане. Всичко най-хубаво и бърз мир. Вашият г-н X.

Превод: СМ

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар