Путин: На всяка външна провокация ще отговорим бързо и силно – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тазгодишното послание на руския президент Владимир Путин към Федералното събрание беше посветено на вътрешни проблеми и най-вече на мерките срещу последиците от епидемията от коронавирус. 

Пред депутатите от двете камари на парламента, министрите от правителството и ръководителите на регионите Владимир Путин очаквано предложи мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса, пострадали от епидемията, съобщава БНР. 

Мерките предвиждат допълнителни социални плащания за децата с един родител и бременните жени, държавна подкрепа за частните инвестиции и създаването на работни места и гарантирани от държавата кредити за развитието на инфраструктурните проекти в регионите. 

Президентът обърна особено внимание на здравеопазването, образованието, културата и екологията. Този път Путин беше повече от лаконичен по международните теми. 

Той каза, че Русия се стреми към добри отношения с всички. В същото време предупреди, че в отношенията с Русия има определени “червени линии”, които никой не бива да преминава.

Путин заяви, че страната му ще отговори силно и бързо на всяка външна провокация. 

Руският президент също осъди мълчанието, по думите му, на Запада за опита за преврат срещу лидера на Беларус Александър Лукашенко. “Всички се преструват, че нищо не се случва”, каза Путин.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар