Американското разузнаване: Путин е заблуждаван от съветниците си за Украйна

Путин: Ние водим преговорите, не се отказваме от тях

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

🇧🇬 Предлагаме на вашето внимание откъс от изказването на Президента на Русия Владимир Путин по време на срещата с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш на 26 април т.г.:

🗣 „След като властите в Киев фактически публично – искам да подчертая това, публично, – от лицето на висшите чиновници в държавата заявиха за това, че те не възнамеряват да изпълняват Минските споразумения, ние бяхме принудени с цел прекратяване на геноцида на хората, които живеят в тези територии [Донбас], да признаем тези държави като независими и самостоятелни. Повтарям това още веднъж: това е необходимост за да се прекратят страданията на хората, които живет в тези територии.

За съжаление, нашите колеги в Запад предпочитаха да не забелязват всичко това. А след като признахме независимостта им, те се обърнаха към нас с молба да им окажем военна помощ във връзка с това, че те са подложени на военното въздействие, военната агрессия. И ние в съответствие със статията 51 на Хартата на ООН от раздел седми също бяхме принудени да направим това, като започнахме военната операция.

Искам да Ви информирам, че въпреки това, че продължава военната операция, ние все пак се надяваме, че ще можем да постигнем договорености на дипломатическо ниво. Ние водим преговорите, не се отказваме от тях“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар