Американското разузнаване: Путин е заблуждаван от съветниците си за Украйна

Путин: Нямаме нищо общо със събитията в Буча, но знаем кой и как извърши тази провокация

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската армия няма нищо общо със събитията в украинския град Буча, но Москва знае от кого и как е извършена тази провокация. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на срещата си във вторник в Москва с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, съобщава ТАСС.

Според него руско-украинските преговори в Истанбул „успяха да постигнат доста сериозен пробив“. „Но, за съжаление, след постигането на тези споразумения и след нашите, според мен, доста ясно демонстрирани намерения да създадем благоприятни условия за продължаване на преговорите, бяхме изправени пред провокацията в село Буча, с която руската армия няма нищо общо“, заяви Путин.

Той увери, че Москва знае „кой го направи, кой е подготвил тази провокация, с какви средства, какви хора са работили по нея“. След това, както отбеляза президентът на Руската федерация, позицията на преговарящите от Украйна за по-нататъшно уреждане се промени драстично: те „се отклониха от предишните си намерения да оставят настрана въпросите за гаранциите за сигурност и територията на Крим, Севастопол и републиките на Донбас“.

Въпреки това, добави Путин, преговорите продължават. „В момента те се провеждат в онлайн формат. Надявам се все пак това да ни доведе до някакъв положителен резултат“, посочи той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар