Владимир Путин и Си Цзинпин

Путин обеща на Си Цзинпин 98 милиарда куб. метра газ годишно

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин обсъдиха икономическите параметри на сътрудничеството между двете държави по време на втория ден от официалното посещение на китайския държавен глава в Москва, съобщават световните агенции.

Пред китайския си колега Путин заяви, че до 2030 г. Русия ще доставя на Китай поне 98 милиарда куб. м природен газ годишно. Двете страни са договорили всички параметри на тръбопровода “Силата на Сибир-2”, посочи още Путин.

Руският президент освен това обяви, че Русия е готова да помогне всячески на китайския бизнес за инвестира в страната и да замени западни компании, напуснали страната след началото на войната в Украйна.

От своя страна Си изтъкна, че сътрудничеството между двете държави “постоянно се разширява” и “първите плодове” на това сътрудничество вече могат да се видят. Той допълни, че двете държави ще трябва да работят съвместно, “за да постигнат новите си цели”, без да уточнява за какви цели става дума.

В края на деня руският президент определи разговорите му с китайския лидер като успешни и конструктивни и изрази надежда да остане в постоянен контакт със Си в бъдеще.

Той обобщи, че Китай и Русия са подписали споразумения за стратегическо сътрудничество и че руските енергийни доставки за Китай ще се увеличат.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар