Путин обяви огромна инвестиция за новите четири области в бивша Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин обяви, че правителството ще отпусне 1,9 трилиона рубли (34,72 милиарда лева) през следващите две години и половина за развитието на украинските региони, които е анексирало, предаде Фокус, цитирайки РИА Новости

„В следващите две години и половина се планира да бъдат отделени почти два трилиона рубли само от федерални източници за развитието на тези територии“.

Средствата ще бъдат инвестирани в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област, където руските власти проведоха „референдуми“.

Москва не контролира изцяло нито един от регионите и анексирането е признато само от няколко съюзнически на Русия държави, като същевременно е осъдено от Украйна и по-голямата част от държавите членки на ООН.

Русия отдавна възстановява градовете, жертва на военните сблъсъци. Наскоро КритичноБГ писа, че РФ започна изграждането на ледена арена в град Мариупол, след като вече построи няколко чисто нови квартала на мястото на разрушените.

Архитекти от Военно-строителния комплекс на Министерството на отбраната на Русия представиха проекта за новата ледена арена в Мариупол.

Спортният комплекс ще представлява двуетажен дворец във футуристичен стил. В него ще се помещават ледена пързалка с размери 60 на 30 метра, а трибуна ще е с 600 места и ВИП ложа.

Към комплекса ще има и стрелбище с дължина от 50 метра. Предвидено е и зграждане на фитнес зала и зали за бокс и бойни изкуства, както и административни и инженерни помещения.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар