Путин: Опитите на САЩ сами да разрешат конфликта в Близкия изток са нежизнеспособни

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Историята е показала нежизнеспособността и контрапродуктивността на опитите на САЩ да разрешат еднолично палестинско-израелския конфликт, заяви руският президент Владимир Путин, говорейки на извънредната онлайн среща на върха на БРИКС.

Той отбеляза, че хуманитарната катастрофа в ивицата Газа е “пряко следствие от желанието на САЩ да монополизират посредническите функции в палестинско-израелското урегулиране и блокирането на дейността на Близкоизточния квартет от международни посредници”.

“По този начин историята ясно показа нежизнеспособния и контрапродуктивния характер на опитите на САЩ сами да разсекат “палестинския възел” – заключи руският държавен глава.

Той също така изтъкна, че поради саботирането на решенията на ООН, които ясно предвиждат създаването и мирното съжителство на две независими и суверенни държави – Израел и Палестина – “повече от едно поколение палестинци вече е израснало в атмосфера на несправедливост, проявена към техния народ, а израелците не могат да гарантират напълно сигурността на своята държава”.

Източник: ТАСС


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар