Путин отмени щурма на „азовстал“ и нареди: „блокирайте! Муха да не може да прелети!“

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Владимир Путин нареди да бъде отменено нападението срещу завода „Азовстал“ в Мариупол, тъй като подобна операция би била твърде опасна за руските военни.

„Считам предложеното щурмуване на индустриалната зона за неуместно. Нареждам ви да отмените.

Трябва да мислим (винаги трябва да правим това) за спасяването на живота и здравето на нашите офицери.

Няма нужда да се качвате в тези катакомби и да пълзите под земята през индустриални съоръжения. Блокирайте тази индустриална зона, за да не прелети и муха!

Поканете още веднъж всички, които все още не са сложили оръжие, да го направят. Руската страна гарантира техния живот и достойно отношение в съответствие с международните правни актове. На всички ранени ще бъде оказана медицинска помощ.

Това заяви Путин по време на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу в Кремъл.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за освобождаването на Мариупол от украинските нацисти и предложи щурм на подземията в Азовстал: „Въоръжените сили на Руската федерация и Народната милиция на ДНР освободиха Мариупол. Остатъците от националистическите формации се приютиха в индустриалната зона на завод Азовстал. За 8 години режимът в Киев е превърнал града в истински укрепен район, като е донесъл в Мариупол голямо количество тежко въоръжение, военна техника, танкове, РСЗО „Ураган“, ракетни комплекси „Точка-У“.

Както е известно в подземията на Азовстал се крият освен нацовците от Азов и висши офицери от НАТО.

Afera.bg

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар