Путин поръча да се инкриминира пропагандата на наркотици в интернет

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин поръча да се подготвят поправки за криминализиране на пропагандата и склоняването към употреба на наркотици в интернет.

Според официалния сайт на Кремъл държавният глава е поискал това от руското правителство след среща с представители на обществеността по въпросите за развитието на Далечния изток на 6 септември 2019 г., предаде ТАСС.

“Да се ​​вземат допълнителни мерки за борба с незаконния трафик на наркотични и психотропни вещества, като се внесат изменения в законодателството на Русия, инкриминиращи подбуждането към употреба или популяризиране на наркотични, психотропни вещества или техни аналози, използвайки информационната и телекомуникационна мрежа “Интернет”, пише в инструкциите.

Настоящото законодателство предвижда само административна отговорност за популяризирането на наркотици, максималната санкция под формата на глоба за такива действия е до 5000 рубли (70 евро) за руснаци, до 50 000 рубли (700 евро) за длъжностни лица и индивидуални предприемачи и до 1 млн. рубли (14 000 евро) за юридически лица. Глобата за чужденец или лице без гражданство може да бъде до 5000 рубли (70 евро), но има и наказание експулсиране от Руската федерация или административен арест до 15 дни.

Russia Beyond 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар