Путин посочи основата на успешното развитие на Русия – сплотеното общество

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Президентът Владимир Путин заяви, че за успешното развитие на Русия е необходимо сплотено общество.

“Най-силната, най-надеждна основа за успешното развитие на Русия е единството на нашето общество.

Това е вярност към ценностите на мира, доверието и взаимното уважение между хора от различни националности”, каза Путин, като посочи, че “тези традиции ще бъдат защитени от цялата история на велика държава“.

Президентът отбеляза също, че руският свят и култура винаги са отворени за сътрудничество и взаимодействие. „Руският свят и руската култура винаги са отворени за сътрудничество, взаимодействие и универсален просперитет“, каза той.
„Искам да отбележа, че всички компоненти на руския свят винаги са обърнати навътре и винаги са многостранни. Първоначално руската култура и руската държава се изправят на крака като мултинационални и мултиконфесионални. Ето как руският свят изглежда вътре в себе си и как се проявява външно “, каза Путин по време на церемонията по държавните награди в Кремъл.

Много чужденци, участващи в церемонията, благодариха на президента за наградите и си припомниха годините, прекарани в Русия. Така генералният директор на театъра „Колон“ (Аржентина) Мария Виктория Алкарас говори за руските си прабаба, баба, дядо и майка, отбелязвайки, че „те ни научиха да обичаме руското изкуство, музиката, балета, историята, традициите, руските народни танци, приказките и чинията истински борш,, палачинките или простото парче хляб, масло и истинска сельодка“.
И почетният професор на Талинския университет Рейн Мюлерсен благодари “за високата награда, както и за отличното образование, получено в Московския държавен университет, за красивата съпруга, която е намерил в Москва, и за много други неща, които Русия даде”.
По-рано беше съобщено, че Путин благодари на сънародниците, живеещи в чужбина, за създаването на атмосфера на доверие.
Превод: В.Сергеев, Поглед.инфо

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар