Путин: Продължават опитите за създаване на конфронтация в света

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължават опитите за създаване на конфронтационни ситуации в света. Това каза руският президент Владимир Путин, говорейки на онлайн срещата на Г-20, съобщават руски медии.

Руският лидер отбеляза, че Г-20 е създадена за намиране на решения на наболели въпроси от международния социално-икономически дневен ред. Той отбеляза, че подобен консолидиращ подход е много търсен.

„Освен това опитите за конфронтация от различни видове все още продължават“, отбеляза Путин.

Говорейки на онлайн срещата на Г-20, Путин обърна внимание на изявленията на някои други участници, че са „шокирани от продължаващата агресия в Украйна“. Той се съгласи, че “военните действия винаги са трагедия за конкретни хора, конкретни семейства и страната като цяло”.

„И, разбира се, трябва да помислим как да спрем тази трагедия“, подчерта Путин.

“Разбирам, че тази война не може да не шокира. Но кървавият преврат в Украйна през 2014 г., последван от войната на киевския режим срещу неговия народ в Донбас, не е шокиращ? И изтребването на цивилното население в Палестина и Газа днес не е шокиращо? И фактът, че лекарите в Газа трябва да извършват коремни операции на деца, да използват скалпел върху детското тяло без анестезия – не е ли шокиращо?”, коментира Путин.

„Не е ли шокиращо, че генералният секретар на ООН Антонио Гутериш каза, че Газа се е превърнала в огромно детско гробище?“, подчерта Путин.

Путин уточни, че руската страна никога не е изоставяла мирните преговори с Украйна. “Не Русия, а Украйна обяви публично, че се оттегля от преговорния процес. Освен това беше подписан указ, указ на държавния глава, който забранява такива преговори с Русия”, добави още Путин.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар