Путин: Пълномащабните военни действия в Донбас не са спирали от 2014 г. и всички руски действия, включително специалната операция, са насочени към спиране на тази война

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пълномащабните военни действия в Донбас не са спирали от 2014 г. и всички руски действия, включително специалната операция, са насочени към спиране на тази война, каза руският президент Владимир Путин в сряда на среща с ветерани от Великата отечествена война и жители на обсадиха Ленинград, съобщават руски медии.

„Всъщност пълномащабните военни действия в Донбас не са спирали от 2014 г. – с използване на тежка техника, артилерия, танкове и авиация. Всичко това се случи. Всичко, което правим днес, включително в специална военна операция, е опит да се спре тази война. Това е смисълът на нашата операция. И да защитим нашите хора, които живеят там, на тези територии“, допълни още Путин.

„Въпросът за признаването на геноцида срещу цивилното население на Съветския съюз е много важен, тъй като по време на Нюрнбергския процес беше невъзможно да се представят и разгледат всички доказателства“, заяви  още Владимир Путин на среща с ветерани от Великата отечествена война и жители на обсадения Ленинград.

„Защото по време на Нюрнбергския процес беше невъзможно дори да се разгледат и представят всички факти, свидетелстващи за този геноцид“, смята Путин.

Той благодари на ветераните от блокадата за това, че са „преминали толкова тежки изпитания на времето си, не са се предали, подкрепяли са се, подкрепяли са и града, и страната“: „И за това, което правите днес.“

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар