Путин разкри пред Оливър Стоун: Предложих Русия да влезе в НАТО – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин разкри, че е предложил на бившия си американски колега Бил Клинтън да обмисли варианта за влизане на Русия в НАТО, предаде ТАСС.

“Помня една от нашите последни срещи с Клинтън, когато той още бе президент (на САЩ). Той посети Москва и аз казах в хода на дискусиите: “Добре, а може би бихме могли да обмислим такъв вариант Русия да влезе в НАТО”, заявява Путин в интервю за Оливър Стоун, което е част от документална поредица на американския режисьор за руския президент.

Клинтън му отговорил: “Е, какво, не съм против.” Тук руският президент подчертава, че “цялата американска делегация много се изнервила”.

Путин се засмива, когато Стоун му предложи Русия да кандидатства за членство в НАТО.

Руският президент нарича Алианса “външнополитически инструмент на САЩ”. “Там няма съюзници, а само васали на САЩ”, отбелязва Путин. Той се аргументира, че “когато една страна стане член на НАТО, на нея й е много трудно да се съпротивлява на натиска от страна на такава голяма държава като САЩ, която е лидерът на организацията”.

“И (в съответната държава от Алианса) лесно може да се появи всичко, което е угодно (на Съединените щати) – и система за противоракетна отбрана, и нови бази, и, ако се наложи – нови удари комплекси”, отбелязва държавният глава.

Този откъс от документалния филм “Интервюта с Путин” бе разпространен в събота от американския вестник “Политико”. 

Целият филм ще бъде показан между 12 и 15 юни по американската кабелна телевизия “Шоутайм”, подразделение на медийната компания Си Би Ес.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар