Путин

Путин: САЩ се самопровъзгласиха за пратеници на Господ на Земята

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Речта на президента на Руската федерация на пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум

 

Съединените щати, след като обявиха победа в Студената война, се обявиха за пратеници на Господ на Земята, които нямат задължения, а само интереси. Освен това, тези интереси са обявени за свещени. Те сякаш не забелязват, че през последните десетилетия на планетата са се образували нови мощни центрове и са все по-силни. Всеки от тях развива свои собствени политически системи и публични институции, прилага свои собствени модели на икономически растеж и, разбира се, има право да ги защитава и гарантира национален суверенитет.

Това каза президентът Владимир Путин пред Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Модератор на събитието е главният редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян.Международният икономически форум в Санкт Петербург, организиран от фондация Росконгрес, се провежда от 15 до 18 юни. Темата на форума тази година е „Нов свят – нови възможности“. Събитието включва също форуми за МСП, творческия бизнес, Безопасност на наркотиците, SPIEF Junior и SPIEF Sport Week. 


ТАСС е водеща фото агенция и медиен партньор на събитието. На живо може да гледате ТУК

Акценти от речта:

Евентуалният глад в най-бедните страни ще бъде изцяло на съвестта на САЩ и европейската бюрокрация, каза Владимир Путин.

16:17

Според президента експертите очакват през следващите години да започне процесът на превръщане на световните резерви от валути в реални ресурси.

16:16

Владимир Путин увери, че икономиката на въображаемите субекти се заменя с икономика на реалните активи.

16:15

НВО на Русия в Украйна се превърна в спасителен пояс за западните страни, за да могат да обвиняват Москва за грешките си в икономиката, каза президентът.

16:14

Владимир Путин свързва проблемите с инфлацията, храните и енергетиката с погрешната западна икономическа политика. Според него Западът „като прахосмукачка изгребва стоки от най-бедните страни, оставяйки им само остатъци“.

16:12

Владимир Путин нарече изявленията за „путинската инфлация“ на Запад глупости.

16:12

Паричното предлагане в САЩ е нараснало с 38% за две години, в ЕС – с 20%, каза президентът.

16:11

Владимир Путин посочи дългогодишната безотговорна политика на страните от Г-7, включително неконтролирани емисии и натрупване на необезпечени дългове. 

16:11

Президентът на Русия каза , че влошаването на ситуацията в световната икономика не е въпрос на последните месеци и не е свързано със специална военна операция.

16:09

Владимир Путин също очаква допълнително задълбочаване на икономическото неравенство и разцепление в западното общество.

16:08

Руският лидер прогнозира смяна на елитите в Европа в бъдеще. Според него Европейският съюз окончателно е загубил суверенитета си, а елитите му танцуват на чужда мелодия.

Владимир Путин: „В Европа подобни партии се сменят една друга във властта, но в действителност нищо не се променя, изглежда като параван“.

16:06

Владимир Путин е сигурен, че загубата на руския пазар от чуждестранни компании ще доведе до намаляване на тяхната конкурентоспособност.

16:05

Високите лихви в Русия задържаха спестяванията на хората в банките, каза президентът.

16:04

Владимир Путин каза, че само преките, изчислими загуби на ЕС от антируските санкции ще възлизат на 400 милиарда долара.

16:01

Според Владимир Путин европейските политици са нанесли сериозен удар на икономиката им. В същото време страните от еврозоната „не провеждат никакви специални военни операции“ и тяхната инфлация е висока – в някои страни от еврозоната растежът вече надхвърли 20%.

16:01

Държавната подкрепа за бизнеса в Русия трябва да се насочи към банково кредитиране, смята президентът.

16:00 часа

Владимир Путин: „Икономическият блицкриг срещу Русия първоначално нямаше шанс за успех, а санкционните оръжия са с две остриета“. 

15:58

Срокът на преференциалната ипотечна програма след намаляването на лихвите ще продължи до края на тази година, каза президентът.

Путин предложи да се намали лихвата по преференциалните ипотеки до 7%.

15:57

Владимир Путин нарече сегашното ниво на инфлация в Русия „все още високо“. Според него властите ще вземат мерки за намаляването му.

15:56

Държавният глава каза, че бюджетът на Руската федерация за 5 месеца на 2022 г. е изпълнен с излишък от 1,5 трилиона рубли, консолидираният бюджет – с излишък от 3,3 трилиона рубли.

15:56

Владимир Путин увери, че Русия ще се справи с всякакви предизвикателства, цялата й хилядолетна история говори за това.

15:58

Путин предложи да се намали лихвата по преференциалните ипотеки до 7%.

15:57

Владимир Путин нарече сегашното ниво на инфлация в Русия „все още високо“. Според него властите ще вземат мерки за намаляването му.

15:56

Държавният глава каза, че бюджетът на Руската федерация за 5 месеца на 2022 г. е изпълнен с излишък от 1,5 трилиона рубли, консолидираният бюджет – с излишък от 3,3 трилиона рубли.

15:56

Владимир Путин увери, че Русия ще се справи с всякакви предизвикателства, цялата й хилядолетна история говори за това.

15:55

Русия потисна скока на инфлацията, инфлацията продължава да намалява, каза Владимир Путин.

15:55

Заклинанията за „долар по 200 рубли“ бяха част от информационната война и дори някои експерти в Руската федерация се поддадоха на подобни прогнози, отбеляза Владимир Путин.

15:54

Според президента западните елити мислят от гледна точка на миналия век, третират страните извън „златния милиард“ като колонии и хора от втора класа.

15:54

Владимир Путин посочи като причина за сегашния пристъп на русофобия опит за изолиране и „отмяна“ на Русия като бунтовник срещу Запада. 

15:53

Владимир Путин заяви, че мрачните прогнози за руската икономика не са се сбъднали.

15:53

Бързината и обемът на санкциите срещу Русия не познават прецеденти, това беше желание да се вземат набързо, подчерта руският лидер.

15:52

Президентът нарече санкциите срещу Руската федерация безумни и необмислени.

15:52

Владимир Путин: „Грешка е да се вярва, че времето на бурните промени може да бъде изтекло и всичко ще се върне към нормалното, както няма да бъде преди“.

Западните елити са заблудени, вкопчени в сянката на миналото и отричащи променящата се реалност, каза Владимир Путин.

15:50 ч

Президентът на Русия каза, че след Студената война САЩ се обявиха за пратеници на Бога на земята, без отговорност, само с интереси.

15:49

Владимир Путин смята, че свят, основан на догмите за еднополюсен свят, е нестабилен. 

15:48

Ерата на еднополюсния световен ред приключи, въпреки всички опити той да бъде запазен по всякакъв начин, отбеляза президентът.

15:47

Държавният глава каза, че доверието в световните валути е било подкопано заради амбиция и остарели геополитически илюзии.

15:45

Владимир Путин каза, че времето за цялата световна общност сега е трудно, принципите на глобалната икономическа система са атакувани.

15:43

Започна пленарната сесия с участието на Владимир Путин.

15:43

Започна пленарната сесия с участието на Владимир Путин.

15:25

Първоначално речта на Путин се очакваше в 14:00 часа, но беше отложена заради кибератаки срещу базата за акредитация на форума.

15:15

Владимир Путин лично участва в подготовката на речта си на ПМЕФ и се отнася към нея много отговорно, каза Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация. Той отбеляза, че както форумът, така и речта съвпадат по време с безпрецедентни събития в световната дипломация, икономика и политика, което прави думите на руския лидер още по-важни.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар