Путин: Световната история преминава в нов етап

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Световната история преминава към нов етап, в който само наистина суверенни държави могат да покажат висока динамика на растеж. Това заяви руският президент Владимир Путин, говорейки в сряда на форума “Силни идеи за новото време”, предава ТАСС.

“Колкото и да се стремят западните и така наречените наднационални елити да запазят съществуващия ред на нещата, идва нова ера, нов етап в световната история. И само наистина суверенните държави могат да осигурят висока динамика на растеж, да станат пример за други в стандарта и качеството на живот, защитата на традиционните ценности и високи хуманистични идеали, модели на развитие, при които човек става не е средство, а висша цел”, смята руският лидер.

 

 

Държавният глава обърна внимание, че сега “все повече и повече набират скорост и сила истински революционните преобразования”.

“Тези грандиозни промени, разбира се, са необратими. И както на национално, така и на глобално ниво се развиват основите и принципите на един хармоничен, по-справедлив, социално ориентиран и безопасен световен ред, алтернатива на съществуващия или, може да речем, съществуващият досега еднополюсен световен ред, който по своята същност, разбира се, се превръща в спирачка за развитието на цивилизацията”, каза той.

Руският президент Владимир Путин същевременно нарече “налудни” призивите на европейските страни към жителите си да пестят вода и електричество, за да намалят уж енергийните приходи на Москва и по този начин да “ядосат” руския лидер.

“Завчера ми показаха снимка – в интернет, в медиите в Европа, разпространяват я. На снимката е изобразен човек и най-отдолу има надпис: “Искаш ли да ядосаш Путин? Мий са на само тези четири места. “И се показва – тук, тук, тук, тук. Е, какво е това? Съвсем полудяха. “Пестете вода, пестете ток”. Е, това е просто някаква глупост!”, – възмути се държавният глава на Русия.

 

 

Той посочи, че проблемите на Запада в енергетиката до голяма степен са свързани със спекулации с екологични теми.

“В някои западни страни хората днес са изправени пред енергийни проблеми. И един от компонентите е спекулация с околната среда. Във вътрешнополитическия дневен ред лидерите спекулират, плашат хората с тези проблеми и след това вземат неразумни, необмислени решения. И следващата стъпка е да се търсят виновните”, описа ситуацията той, като отбеляза, че в Русия не трябва да правят същото.

В същото време Путин подчерта, че като цяло въпросите на екологията и подобряването на жизнената среда, разбира се, трябва да се решават. “Имаме много проблеми в тази област, особено в големите градове, в индустриализираните, големи центрове”, каза той. Президентът припомни, че в 12 големи града вече се предприемат мерки за подобряване на околната среда и това е “много работа”.

Той също така подкрепи предложението на един от участниците в срещата за създаване на “Eco.workshop” в Байкалск (Иркутска област), който ще включва ресурсни и образователни центрове, младежки зелен кампус за събирания и форуми, ежегодни тематични събития и много други. “Имаме огромна програма в областта на екологията. Затова, ако смятате, че Вашето предложение трябва да бъде включено в съответната национална програма, със сигурност ще го направим. Със сигурност ще говоря с колегите. И идеята за ​създаването на този екоград, разбира се, е много хубава и ние също ще я подкрепим”, увери държавният глава.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар