Путин

Путин се подигра на призивите европейците да не се къпят, за да пестят газ (+ВИДЕО)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Владимир Путин говори на форума на изобретателите и иноваторите „Силни идеи за новото време“. Президентът неведнъж е казвал, че само новите технологии и модернизацията на икономиката ще могат да измъкнат Русия от санкционното блато. И затова бяха събрани хора с конкретни идеи, а ръководителят на страната изслуша всички, иронично коментирайки предложенията, пише вестник „Комсомолска правда“.

Президентът  започна с описание на настоящата глобална среда. Путин припомни, че в света има „златен милиард“ хора, които живеят по-богато от другите и диктуват собствените си правила на всеки.

 

 

„Този модел е расистки и неоколониален по същество. Златният милиард не стана такъв случайно, а благодарение на ограбването на народите в Азия и Африка. Индия, вижте как я  ограбиха“, напомни президентът.

„Ако не искаме да зависим от „златния милиард“, трябва да развиваме собствена индустрия. В противен случай можем да станем технологични заложници на други страни, както например се случи с канадската турбина Siemens“, допълни Путин, цитиран от „Труд“.

 

 

„Сега казват, че ще върнат тази турбина. Но в какво качество? Какви са техническите параметри след този ремонт? Може би ще го вземат там и в един момент ще го изключат. И това е! И Северен поток 1 ще спре“, предупреди ръководителят на страната.

Путин е бил помолен да помогне със заем от 9 милиарда рубли на Беларус за изграждането на училищни класове по роботика. Фирма от Санкт Петербург ги създава, но трябват субсидии. Руският лидер веднага намери изход, като се обърна към ръководителя на ВЭБ.РФ Шувалов: „Игор Иванович има банкови активи от 4,6 трилиона рубли. Не можете ли да уцелите десетката, за какво говорим!

 

 

Заговори и за зелени технологии. Ръководителят на страната напомни, че е невъзможно без дори да се огледаш, да се устремиш към вятърните генератори и слънчевите панели. Иначе какво ще стане, попита той – както в Европа ли: „Завчера ми показаха снимка в интернет, разпространяват се в медиите в Европа. Изобразен е мъж и надпис: „Ако искате да ядосате Путин, това са единствените четири места за миене“. Е, какво е това? Съвсем ли си полудяхте? Пестете вода, пестете електричество. Е, това са просто глупости! Те направиха грешки и сега не знаят какво да правят с това и търсят виновните“,  възмути се Путин от глупавия плакат.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар