Парад

Путин: Срещу Русия отново се води истинска война (обзор)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парад на Червения площад за Деня на победата

Обвини западните елити в разпространение на русофобия

Участваха над 8000 войници, демонстрираха страховитите ракети “Ярс”

Днес цивилизацията отново се намира в решаващ, преломен момент. Срещу нашата родина отново се води истинска война, но ние дадохме отпор на международния тероризъм, ще защитим жителите на Донбас, ще гарантираме нашата сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в началото на днешния парад на Червения площад в Москва по случай Деня на победата над нацистка Германия.

Държавният глава бе категоричен, че за Русия “няма неприятелски, враждебни народи нито на Запад, нито на Изток”.

“Смятаме, че всяка идеология за превъзходство е по своята същност отвратителна, престъпна и смъртоносна. Но западните глобалистки елити продължават да говорят за своята изключителност, да разделят обществата, да провокират кървави конфликти и преврати, да сеят ненавист, русофобия, агресивен национализъм, унищожават семейните, традиционни ценности, които правят човека човек”, посочи Путин.

И разкритикува тези елити, които “изглежда са забравили до какво доведоха безумните стремежи на нацистите за световно господство”. “Те забравиха кой разгроми това чудовище, тотално зло, кой се изправи като стена за родната си земя и не пожали свои животи за освобождението на народите в Европа”, отсече руският президент.

Той припомни, че в редица държави “безжалостно и хладнокръвно” разрушават мемориали на съветски войници и създават култ към нацистите и техните помагачи, което определи като “престъпление”.

“Тяхната цел, и това не е нищо ново, е разпадането и унищожаване на нашата страна, да зачеркнат резултатите от Втората световна война, окончателно да пречупят системата на глобалната сигурност и международното право, да задушат всякакви суверенни центрове на развитие”, отбеляза Путин.

Президентът посочи, че прекомерните амбиции и високомерието винаги се превръщат в трагедии и това е причината за катастрофата, която преживява сега украинският народ, който станал “заложник на държавен преврат и въведен на неговата основа престъпен режим”.

Междуконтиненталните балистични ракети „Ярс”, способни да носят ядрен заряд, бяха гвоздеят на парада на Червения площад за Деня на победата.

Речта на Путин бе последвана от парад, в който участваха над 8000 войници, сред които и 530 бойци, учасващи в специалната военна операция в Украйна, както я нарича Русия. По традиция механизираната колона на парада бе предвождана от “танка на победата” Т-34 (от времето на Втората световна война). Демонстрирани бяха ракетни комплекси “Искандер”, зенитни ракетни комплекси С-400 “Триумф”, а гвоздеят на парада бяха междуконтиненталните балистични ракети “Ярс”, способни да носят ядрен заряд.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар