Путин

Путин: Ще използваме всички средства, за да защитим Русия – това не е блъф

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашингтон натиска Киев да прехвърли военните действия на руска територия, използван е ядрен шантаж, каза руският президент Владимир Путин в сряда в телевизионно обръщение, цитиран от руските медии.

„Във Вашингтон, Лондон, Брюксел директно тласкат Киев да прехвърли военни действия на наша територия, те вече не се крият, те казват, че Русия трябва да бъде победена с всички средства на бойното поле, последвано от лишаване от икономически, политически, културен, въобще всякакъв суверенитет, с пълно разграбване на страната ни“, коментира Путин.

„Използван е и ядрен шантаж“, подчерта той.

 

Президентът на Руската федерация обясни, че не става въпрос само за насърчавания от Запада обстрел на Запорожката атомна електроцентрала, който заплашва с ядрена катастрофа, но и за изявленията на някои високопоставени представители на водещите държави от НАТО за възможността и допустимостта на използване на оръжие за масово унищожение срещу Русия – ядрено оръжие.

„На тези, които си позволяват подобни изявления по отношение на Русия, искам да напомня, че нашата страна също разполага с различни средства за унищожаване, а в някои компоненти и по-модерни от тези на страните от НАТО. И в случай на заплаха за териториалната цялост на нашата страна, за да защитим Русия и нашия народ, със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме“, допълни още Путин.

„Това не е блъф. Гражданите на Русия могат да бъдат сигурни, че териториалната цялост на нашата родина, нашата независимост и свобода ще бъдат осигурени. Още веднъж подчертавам: с всички средства, с които разполагаме“, заяви Путин.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар