Пхенян се готви за изстрелване на голяма ракета – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Северна Корея се готви за поредния си ракетен опит. Властите в Пхенян възнамеряват да изстрелят междуконтинентална балистична ракета и то в близо бъдеще. Според материал, публикуван в основният вестник в страната Rodong Sinmun. Според изнесените данни серията от успешно проведени изпитания от Северна Корея в последно време е показала, че е време да се изстреля и междуконтинентална ракета.

В статията се посочва, че става въпрос за оръжие, което може да носи ядрена бойна глава. “изпитанието на ракета от този клас, което вероятно ще бъде успешно, ще демонстрира провала на враждебната политика на САЩ по отношение на народната република”, пише в материала. Вестникът допълва и че Вашингтон едва ли ще се осмели да обяви война на държава, която разполага с ядрени оръжия.

От своя страна САЩ вече изразиха притесненията си по отношение на възможностите Пхенян да се сдобие с междуконтинентална ракета, способна да носи ядрена бойна глава, припомня ТАСС. Според председателя на Комитета на началник щабовете на армията на САЩ Джоузеф Дънфорд властите в Северна Корея рано или късно ще успеят да се сдобията с такова оръжие. А използването му, дори и при изпитания, предизвиква безпокойство у Вашингтон.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар