Пълен погром: Рекордните в историята 3,3 милиона нови безработни за последните 7 дни в САЩ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Темповете, с които американците губят работата си са спиращи дъха“ – според Министерството на труда, 3,3 милиона човека са подали заявления за изплащане на първоначални обезщетения за безработица и то за изтеклите 7 дни.
Най-големият такъв брой нови безработни досега в историята, е бил към 6 октомври 1982 г. – 695 000 д. и т. н. – корона-вирус, карантини-марантини, сектор на услугите и пр.

Повече на: https://www.zerohedge.com/personal-finance/record-xx-million-americans-just-filed-unemployment-benefits

Броят на безработните може да надхвърли 40 милиона души

Реалният брой на безработните в САЩ може да бъде много по-висок поради факта, че някои категории не могат да кандидатстват за обезщетения.

През изминалата седмица повече от 3,2 милиона американци подадоха първите си молби за обезщетения за безработица на фона на пандемията на коронавирус COVID-19. Това съобщи Министерството на труда на САЩ в четвъртък, 26 март.

За седмицата, приключила на 21 март, процентът на първоначалните заявления, като се вземат предвид сезонните колебания, възлиза на 3 283 000″, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че това е повече от четири пъти по-високо от предходната рекордна цифра през октомври 1982 година от 695 хиляди заявления.

Министерството на труда на САЩ също отбеляза, че говорим за увеличение с над 1000% в сравнение с данните за предходния период.

Според данни на изданието The Washington Post, някои американци трябвало да чакат часове властите да приемат молбата им по телефона или дори през сайта.

Много американски икономисти, пише изданието, смятат, че рецесията в страната вече е започнала и до април броят на безработните ще надхвърли 40 милиона души.

В същото време, обяснява изданието, действителният брой безработни може да е много по-висок поради факта, че определени категории — самонаети заети, студенти, на свободна практика, които наскоро са сменили работата си или са се преместили в друга държава — нямат право да кандидатстват за обезщетения.

По-рано стана известно, че сенатът на САЩ одобри пакет от помощ за 2 трилиона долара във връзка с пандемията COVID-19. Всеки възрастен американец ще получи помощ в размер на 1200 долара и 500 долара за непълнолетни.

Има и програма за заем от 500 милиарда долара за бизнеса, щатите и градовете.

В САЩ броят на жертвите на COVID-19 надхвърли 1000 души.

През последните дни броят на смъртните случаи в страната се утрои. Общо са регистрирани повече от 69 хиляди случая на коронавирусна инфекция.

Повече от 10 хиляди души се заразяват с коронавирус в САЩ на ден, губернаторът на Ню Йорк: Коронавирусът се движи към нас като свръхскоростен влак

Над 10 хиляди случая на инфекция с нов коронавирус бяха открити в Съединените щати през изминалия ден, общият им брой надхвърли 61 хиляди, според университета Джонс Хопкинс.
Според университета, във вторник броят на случаите в САЩ надхвърли 50 хиляди, около 830 души загинаха, 354 души се възстановиха, съобщава ТАСС .
В събота САЩ стана третата страна в света по брой регистрирани случаи на коронавирус. На второ място, според университета, е Италия със 74,3 хиляди случая, а Китай е на първо място. На нейната територия са регистрирани 81,6 хиляди случая на заразяване. Общо според университета в света са потвърдени около 454,3 хиляди случая на заболяването, 20,5 хиляди души са починали, 113 хиляди са се възстановили.
Припомняме, на 13 март президентът на САЩ Доналд Тръмп въведе национален извънреден режим в страната във връзка с пандемията на коронавирус. СЗО отбелязва , че разпространението на коронавирусната инфекция в Съединените щати значително се е ускорило, страната може да се превърне в епицентър на болестта.
Русия предложи на САЩ помощ в борбата с коронавируса. Вестник Взгляд писа, че западният модел не е преминал теста на коронавирус.

Резултат с изображение за „television program“

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че територията под негов контрол е в „отчаяна надпревара с времето“ поради бързото разпространение на коронавируса. Той призова администрацията на Тръмп да увеличи доставките на медицинско оборудване за държавата, която претърпя най-тежката епидемия, съобщава Evening Standard.
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо поиска от правителството да увеличи важните медицински доставки. Според него коронавирусът се разпространява в състояние, в което инфекцията е причинила най-голям удар, подобно на високоскоростен влак, пише Evening Standard.
Броят на заразените с COVID-19 в Ню Йорк достигна 25 665 и се удвоява на всеки три дни. Епидемията отне живота на най-малко 210 души. Държавата, която представлява около половината от случаите на коронавирус в САЩ, е в „ отчайваща надпревара с времето “, подчерта политикът в речта си.
„ Един от анализаторите ми каза, че (вирусът-П.и./ се движи през страната  като товарен влак. Сега имаме експресен влак, защото броят на (заразените – П.и.расте толкова бързо „, каза Куомо.
Губернаторът заяви, че има критична необходимост от поне 30 хиляди устройства за механична вентилация, тоест три пъти повече от това, с което държавата разполага в момента. Той призова администрацията на Тръмп да приеме нов закон за увеличаване на производството на тези машини. Куомо също отбеляза, че Ню Йорк ще трябва значително да увеличи броя на болничните легла – от 53 на 140 хиляди.
Вчера Тръмп изрази съвсем различна гледна точка относно коронавируса, намеквайки за предстоящото прекратяване на карантината. „ Ще отворим съвсем скоро. Наистина бих искал страната да се отвори и да е готова да започне работа на Великден “, каза президентът в интервю за Fox News. – Великден  е  много специален ден за мен. И църквите в цялата ни страна ще бъдат препълнени с хора“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар