Путин

Пълна подкрепа за Путин: Вече 300 хиляди доброволци са се записали за участие в спецоперацията

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече 300 хиляди доброволци са се записали за участие в спецоперацията, каза руският президент Владимир Путин по време на среща с беларуския си колега Александър Лукашенко.

„Преди няколко дни казах, че мъже, наши войници, вече са подписали договори с руските въоръжени сили, 270 хиляди, но това вече са остарели данни. Тази сутрин те докладваха – 300 хиляди договора са подписани от хора, които искам да подчертая, са готови да пожертват живота си в интерес на родината си, защитавайки интересите на Русия“, каза държавният глава.

В същото време Путин посочи, че руснаците не се изпращат в зоната на бойните действия за пари, въпреки че държавата плаща на участниците в спецоперацията суми „много по-високи от средните за страната“.

„Но възможно ли е с пари да се покрие заплахата от смърт или сериозно нараняване? Разбира се, че не. И на първо място, нашите хора, които сключват тези договори, се ръководят от най-висши патриотични съображения“, отбеляза президентът.

Държавният глава подчерта, че този избор на руснаците буди уважение.

Путин добави още, че формираните части за участие в спецоперацията са оборудвани със съвременно въоръжение и техника, като някои от тях вече са оборудвани на 85-90 процента.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар