Първан Симеонов: Електоралните загуби ще са при ПП-ДБ, ако не сторят нещо – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първан Симеонов: Електоралните загуби ще са при ПП-ДБ, ако не сторят нещо

Стоп кадър, тв Европа

Електоралните загуби ще са при ПП-ДБ, ако не сторят нещо и не спрат този спад. Ако успеят да мобилизират по-мекия електорат, може и да скъсят дистанцията с ГЕРБ и да си вземат второто място. Ако ли не, ще срещнат много сериозна конкуренция от ДПС и “Възраждане”. В този ред на мисли изненада би било, ако “Възраждане” излязат втори, но не и ДПС. Това заяви в ефира на NovaNews социологът от “Галъп интернешънъл” Първан Симеонов, цитиран от novini.bg.

По темата с покушението над премиера на Словакия Роберт Фицо той посочи, че с този акт ситуацията е станала “взривоопасна”.

Такива културни войни бяхме свикнали да гледаме в американското общество. Това е много опасно. За щастие българското общество е по-балансирано, по-обрано и по-мъдро, но все пак разчитам интелигентните хора да не се радикализират. Борейки се с Путин, не бива да заприличваме на него, апелира Симеонов.

Относно националната кампания за парламентарните избори Първан Симеонов призна, че отдавна тези кампании минават през скандала.
“Сглобка или коалиция много трудно ще има. Тези, които днес се рисуват като тикви, пудели и прасета, ще трябва да правят коалиция след изборите – трудна работа”, каза социологът и допълни, че ПП-ДБ биха били в “сладка роля”, ако в новия парламент бъдат опозиция на ГЕРБ и ДПС.

България потъва в обезценяване на всичко – конституционни промени, санкциите по “Магнитски”, самата идея за избори, защото правим такива през пет минути… лека-полека пада авторитет след авторитет. Това ще ни доведе или до тотален срив на представителството, или до авторитарен модел. Истината е такава, че ме е страх за демокрацията, завърши Първан Симеонов.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар