Първан Симеонов: Топката сега е в Борисов – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първан Симеонов: Топката сега е в Борисов

Стоп кадър, тв Европа

ПП, за която беше ясно, че във форма на скрита коалиция с ГЕРБ ще губи, започна да губи още сега. Тук Бойко Борисов е с напълно развързани ръце. Може в края на историята да каже Деси Атанасова и Делян Добрев малко да намалят, но и те (ПП – ) да намалят . Вторият вариант е Борисов да отиде на трети мандат, където потенциалните формули включват дори разцепление на коалицията ПП-ДБ. Има и трети вариант – отиване на избори и тогава най-губещи ще са от ПП“.Коментара направи пред БНР изпълнителният директор на “Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.


Топката сега е в Борисов, обобщи Симеонов и добави:

Вариантите да има някакво правителство сега са по-големи. Борисов по някакъв начин ги прелъсти, вече им пролича, че много искат. Вече е демаскирал главното при тях – тяхната непорочност. На Борисов му е вече супер лесно и да се ожени за тях, и да не се ожени, защото бракът вече е консумиран, преди да е скрепен. Борисов не само е излязъл от изолацията, но и вече може да играе за “следваща сигурна сума” – да унищожи противника си. Може и да намигне на “Демократична България” да съдейства за унищожаването на конкурентите си, защото в дългосрочен план ПП и ДБ са конкуренти за едно политическо пространство”.

По думите на социолога след изнесените записи от онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната” Бойко Борисов е в много по-изгодна преговорна позиция, ДПС е в по-изгодна позиция, “защото се вижда, че либералният сектор в България е раздвоен и за да има някаква конструкция с ГЕРБ, ако още е възможна, ще трябва здрава арматура и това ще бъде ДПС”.

Според Първан Симеонов разговорът, който се чува от изнесените от депутата Радостин Василев записи, е симптоматичен въобще за говоренето в българската политика:

“Нямайте съмнение, че в други партийни централи се водят още по-брутални разговори. Аз намирам тук технология на един вътрешен разговор, разбира се, твърде емоционален и неприятен за слушане”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар