Война

Първата голяма победа на Суровикин! Соледар приключи – руснаците превзеха града за 6 дни – 400 украински войници в капан – други 300 се предадоха!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В чест на победата руските сили удариха завода за фойерверки в Харков! Гледайте зрелищното видео.

 

Шефът на ЧВК „Вагнер“ обяви пълният контрол на руските сили над гр. Соледар. В града се вее руското знаме. Веднага след изявлението на Пригожин руските сили удариха склад за фойерверки в гр. Харков. Видео от зрелищната заря можете да гледате във видеото по-долу.

Превземането на Соледар и голяма победа, защото падането на града мигновено повлича като в игра на домино и останалите укрепени райони на украинската армия по целия източен фронт в Донбас. В битките за Соледар и Бахмут през последните дни ВСУ загубиха много войници, цели батальони са прекратили своето съществуване.

 

Окончателното падане на Соледар се случи веднага след пълното обкръжаване на украинските сили в центъра на града, както вече Скандално.нет написа: Диви сцени в Соледар! Руснаците разделиха обкръжените в града войници на 4 части!

Руските сили с майсторска маневра успяха да хванат в капан около 400 украински войници, които не успяха да избягат навреме. Разбира се отговорността за хващането им в капана е изцяло на украинското военно ръководство и ген. Залужни, които вчера така и не издадоха заповед за изтеглянето им.

Битката приключи. Руснаците прочистиха града за 6 дни по начин и със скорост, които никой не очакваше. Нито на Запад, нито в Киев.

Преди минути Владимир Зеленски косвено призна загубата на града с думите: “ Искам да отдам дължимото уважение на героите от 46-та въздушно-десантна дивизия за битката, която водиха в Соледар. Благодаря ви бойци!“.

Руска ракета удари склада на завода за фойерверки в Харков в чест на стратегическата победа в Соледар!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

 

Пригожин: Целият град е под наш контрол! 400 украински войници са в капан!

По информация на Пригожин руските сили контролират града и всички солни мини и галерии под него.

Около 400 украински войници са в капан в центъра на града. Призовани са да се предадат, като времето на ултиматума изтича скоро.

 

„Вагнер“ контролира цялата територия на Соледар. В центъра на града е образуван котел, известен още като „Затвора“, в който в момента все още се водят градски битки. Броят на пленниците ще бъде обявен утре.

Искам да подчертая още веднъж, че никоя друга част, освен бойците на ЧВК „Вагнер“ не е участвала в атаката на Соледар“, заяви Евгений Пригожин.

Твърдението му не е съвсем вярно, защото в боевете за и около града взеха участие и бойци от милицията на ДНР, както и редовни руски въздушно-десантни войски. Но е факт, че в най-натоварените и кръвопролитни фронтални атаки срещу укрепените райони на ВСУ бяха именно момчетата от „Вагнер“.

В телеграм канала си Пригожин публикува видео, на което се снима с момчетата си от „Вагнер“ в една от солните мини. Според информацията битки са се водили и в тунелите без успех за украинците.

 

ПРИГОЖИН С БОЙЦИТЕ СИ ОТ ЧВК „ВАГНЕР“ В ЕДИН ОТ ТУНЕЛИТЕ НА СОЛНИТЕ МИНИ ПОД СОЛЕДАР

Междувременно броят на военнопленниците расте с всяка изминала минута. Три роти с по 90-100 украински войници всяка (между които има голям брой ранени) вече се предадоха на частите на групировката „Вагнер“.

Други около 400 войници и офицери, които отказват да се предадат, остават в капана.

На западния и югозападен подстъп към Соледар силният руски артилерийски и ракетен огън попречи на пристигането на подкрепленията, изпратени от командването на украинската армия в помощ на блокираните части в града.

Главният път, свързващ градовете Бахмут-Соледар-Северск, по който украинската армия бе създала желязна отбранителна линия, е под пълния контрол на руските армейски части, така че каквото и да е движение по тази единствена линия за снабдяване между трите града-крепости, е невъзможно.

И накрая- руски войски нахлуха в ж.п. гара Силж в западна посока извън Соледар, както и в Мина № 7. Соледар вече е руски!

А ето какво се случва в съседния укрепен град Бахмут (Артьомовск)

ВИЖ ВИДЕОТО:

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар