Първенец! Бургас е лидер в търговията с гласове

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МВР отчете общо 138 разследвания за търговия с гласове. Безспорен шампион по разкрити престъпления се оказа област Бургас. Там досъдебните производства са 27.

„Специализираната операция започна на 3 ноември. Най-много досъдебни производства има в Община Бургас – 11, следва Община Средец с 5. Схемите за купен вот са различни – предлагане на пари, опрощаване на вересии в малките магазини”, заяви в ефира на „Събуди се” Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас.

Към момента няма задържани за постоянно. Цената за купен вот варира от 40 до 60 лв.

На второ място по сигнали за купен вот е Монтана.

„За последните 24 часа са получени 2 сигнала за купуване на гласове. Извършени са незабавни проверки. Не са констатирани данни за престъпление. Материалите са изпратени в Районната прокуратура. За седмица сигналите за 10. Всички са проверени”, обясни ст. комисар Бисер Йончев, директор на ОДМВР-Монтана.

„Профилът на тези хора е един й същ. Те нямат отношение към обществения живот. Безразлично им е за кого ще гласуват. Не съм сигурен, че държавата е виновна за поведението им. Те по-скоро се оправдават с това, че страната нищо не им е дала и затова продават гласа си. Няма сериозно изследване при колко от досегашните избори купеният вот е оказал влияние”, обясни криминалният психолог Росен Йорданов.

По думите му по-големият проблем е, че обществото масово не гласува.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар