Първият в света клониран арктически вълк беше показан пред публика – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първият в света клониран арктически вълк беше показан пред публика в град Харбин в североизточната китайска провинция Хейлундзян.

Животното е родено в лаборатория в Пекин на 10 юни. Донорската клетка идва от проби от кожа на дива арктическа вълчица на име Мая, която е от Канадам, а сурогатната му майка е куче от породата бигъл, сподели Нова телевизия.Основната причина да клонираме Мая е, че това е първият арктически вълк, въведен в нашия град през 2020 г. Когато Мая беше на 15 години, тя имаше много здравословни проблеми. Тъй като изпитвахме дълбоки чувства към нея, решихме да я клонираме, за да я почетем и запазим”, каза Дай Руи, президент на Полярния парк “Харбин”.


Клонираното вълче, което също се казва Мая, е в добро здраве и живее със сурогатната си майка в парка.

Смята се, че арктическите вълци са еволюирали по линията на други кучета преди около 50 милиона години. Учените смятат, че са живели в много студени местообитания по време на ледниковия период. През това време са развили способностите, необходими за оцеляване в Арктика.

Поради постоянната заплаха от бракониери и намаляването на пространството им за живот, арктическите вълци вече са включени в Червения списък на застрашените видове на Международния съюз за опазване на природата. Сега те се срещат в Северна Евразия и северните части на Канада и Гренландия.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар