Първият пациент на Neuralink иска робот Tesla, който да може да управлява с ума си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първият пациент на Neuralink, Ноланд Арбау, може да играе компютърни игри с ума си. Благодарение на мозъчния си имплант той контролира мишката само с мисъл. 

В последствие се оказа, че чипът е загубил част от връзките си с мозъка и дори се заговори за премахване. Това доведе до загуба на способности за страдащия от парализа Арбау. Изглежда обаче учените в Neuralink са стабилизирали ситуацията и сега Арбау дори дава идеи на Илон Мъск за приложението на технологията.

Мисля, че би било адски готино, ако имах робот Tesla Optimus, който мога да управлявам с мисълта си, посредством мозъчния имплант. Той ще направи почти всичко вместо мен и ще ми бъде гледач“, каза Арбау пред Wired. “Това вероятно би елиминирало 90 процента от нещата, за които имам нужда от други хора.

Арбау също би искал превозно средство Tesla, с което да може да се свърже чрез устройството Neuralink в мозъка си и да се придвижва из града.

Ако можех да направя всичко това без да съм зависи от други хора, човече, това би променило всичко“, каза той.

Засега фактът, че Арбау можеше да изпълнява ежедневни задачи с мозъчния си имплант – да пуска музика, да включва аудио книга или телевизор – е голямо постижение за него, учените и изследователите на Neuralink.

Необходима е много малко мозъчна сила“, каза той за мозъчния имплант. “Това, което си мисля през цялото време, е точно мястото, където искам да отиде курсорът.”

Арбау смята, че благодарение на мозъчния имплант ще може да работи от дома си и да спре да бъде финансово бреме за семейството си – проблем, който доста го терзае.

Скоро Neuralink ще осъществи втората си тестова имплантация на мозъчен чип, а Арбау е доста развълнуван от това.

Вълнувам се, че ще имам приятел. Някой, с когото да си сравнявам бележките“, каза той. “Ще бъде хубаво да получим различна гледна точка.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар