Първи поглед към новия интерфейс в Windows 11

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От известно време знаем, че Microsoft подготвя наследник на Windows 10. Сега, благодарение на екранен запис открит от The Verge, разполагаме и с представа за това как ще изглежда тя. Новият потребителски интерфейс и меню Start, в тази ранна версия, наподобяват доста на визията от Windows 10X, предава Mobile Bulgaria.

Визуално най-големите промени могат да се видят в полето за задачи, като иконите на приложенията са центрирани и са добавени нов бутон Start и съответното меню. Тази секция представлява доста опростена версия на функционалността в Windows 10 без Live Tiles. Включени са закачени приложения, скорошни файлове и опция за бързо изключване или рестартиране.Наличен е избор за тъмен системен интерфейс и подравняване на иконите от полето със задачи, което дава визия наподобяваща доста на Windows 10. Microsoft използва заоблени ъгли в почти всички аспекти на интерфейса.


Видима е нова икона, Widgets, а според слуховете се очаква компанията да възроди уиджет добавките. Windows 11 включва нова опция за организиране на прозорците в различни подредби.

И тъй като в случая става въпрос за доста ранна версия на операционната система, очакваме в завършения ѝ вариант да видим редица по-значителни промени. Сред тях ще е и преработеният Windows Store.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар