Първото имитиращо Dynamic Island приложение се появи в Google Play Store

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първото Android приложение, което имитира новата функция Dynamic Island на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, се появи в Google Play Store под името dynamicSpot (линк). То все още е бета версия и предлага на потребителите различни функционалности за горната част на екрана, като контрол на възпроизвежданата музика, таймери, състояние на батерията и други.

Интересното е, че dynamicSpot ще предлага и опции за персонализация, които всъщност не са налични в оригиналната функция Dynamic Island на Apple – можете да промените настройките за взаимодействие, да изберете кога да се показва или скрива изскачащият прозорец и кои приложения да се визуализират.След като Apple представи Dyanmic Island, екстрата, която превръща пространството с овална форма в горната част на дисплея на новите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max в интерактивна зона с различни функции, в Android общността не закъсняха предложенията от този вид. Първоначално беше създадена тема за MIUI на Xiaomi, която имитира Dynamic Island в устройствата на компанията. След това Realme попита своите потребители дали искат функцията да се появи официално в потребителския интерфейс на нейните смартфони, а сега вече имаме и първото приложение в Google Play Store, което имитира интерактивната зона в новите модели iPhone.


По-интересно обаче може би е как Apple ще допълни функционалността на Dynamic Island в бъдеще и дали въображението на нейните разрабочици ще се окаже по-богато от тези на конкурентната операционна система.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар