Първото устройство на Apple с гъвкав дисплей няма да е iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Смартфоните с гъвкав дисплей, които позволяват тези устройства да бъдат оборудвани със сгъваем корпус, активно влизат в премиум ценовия сегмент. Apple, която няма такъв смартфон, със сигурност има свои намерения по въпроса, но източници, запознати с плановете на компанията, смятат, че първото ѝ устройство с гъвкав дисплей няма да бъде смартфон.

Поне така твърди вездесъщият тайвански ресурс DigiTimes, който има информация, че Apple е активизирала работата с партньори, за да се подготви за пускането на първото си сгъваемо устройство. Как ще изглежда то, все още не е уточнено, но сегментът на смартфоните е изключен от числото на кандидат източниците.

Всички усилия на Apple и нейните доставчици са насочени към създаването на достатъчно здрав механизъм за сгъване и подходящ гъвкав дисплей. Дебютът на устройството, ако все пак се състои след няколко години разработка, е планиран за 2025 година.

По-рано беше съобщено, че пускането на своеобразен хибрид между сгъваем таблет и лаптоп ще позволи на Apple да тества търсенето на такива устройства с гъвкав дисплей, без да рискува твърде много основния си източник на приходи, който е iPhone.

Както и при другите предложени от Apple инициативи, пускането на такова устройство на пазара не е гарантирано. Компанията обикновено се стреми да доведе дизайна и характеристиките на нови категории устройства до прилично ниво, преди да ги пусне на пазара, което понякога отнема много време.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар