Война

Първо ВИДЕО как се предават в плен над 1000 морски пехотинци от ВСУ в Мариупол и разпита на зам.-командира им

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Появиха се кадри от предаването на повече от хиляда войници от въоръжените сили на Украйна в Мариупол.

Кадрите са точно момента, в който напускат завода на името на Илич и се качват в колите на руските и донецките военни.

Заводът на Илич е една от двете точки, които все още са под контрола на Киев. Вторият е печално известният завод Азовстал. Заводът на Илич беше под контрола на военните от ВСУ на Украйна.

Последните дни украинските военни се опитваха да се измъкнат от него и да се обединят с националистите. В крайна сметка обаче те решиха да се предадат.

„В района на металургичния завод на името на Илич, в резултат на успешни настъпателни действия на руските въоръжени сили и полицейските части на Донецката народна република, 1026 украински военнослужещи от 36-та бригада морска пехота доброволно сложиха оръжие и се предадоха“, каза официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Сред предалите се има както много млади бойци на около 20 години, така и такива, които вече са над 50. има 162 офицери. Много са вече без военни униформи – казват, че са изгорели. По думи на заместник-командира на бригадата по време на разпит, военнослужещите решили да се предадат след неуспешен опит да излязат от обкръжението.

Следственият комитет на Русия публикува видеозапис, на който се вижда разпитът на заместник-командира на 36-та отделна бригада от морска пехота на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) подполковник Ростислав Ломтев. Той също се предаде на руски военнослужещи и бойци от ДНР.

Подполковник Ломтев, отговаряйки на въпросите на военния следовател, обясни, че за да се избегнат ненужни жертви и въз основа на настоящата ситуация е взето решение да се предаде оръжието и украинските военни да се предадат.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност