Пътищата на Боко: Дупка до дупка на Е70

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Касапницата по главния път Е 70 продължава. След училищния директор Стойчо Стойчев и още двама водачи, които впреди дни спукаха гуми в зверска дупка до Цар Калоян, в нея колите си потрошиха други трима шофьори.

 

 

Инцидентите са като под индиго – в същия час, на същото място и при идентични климатични условия, само денят е друг.

Сред най-тежко потърпевшите този път собственикът на автосервиз Илиян Марков, станал напоследък по-известен като моториста, участващ в серията благотворителни акции „50 топли обяда“.

Вечерта в неделя той се прибирал от Русе със семейството си. Преминавайки през Цар Калоян, намалил скоростта до допустимата за населено място. На излизане от града започнал леко да настъпва газта, но още преди мерцедесът му да успее да ускори, се чул жесток трясък.

Няколко метра по-напред Марков спрял и още докато оглеждал пораженията по автомобила, други две коли една след друга също спукали по две десни гуми.

„Минал съм сигурно над 2 милиона километра, такъв удар не съм чувал. Беше нещо страшно. Майка ми, възрастна жена, беше в колата, много се уплаши“, разказа популярният разградчанин, който е и бивш автомобилен състезател и има доста опит зад волана.

Пред „Екип 7“ той заяви, че вече е разговарял с адвокат и ще съди Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като щетите му са на значителна стойност. Призна, че преди месец спукал една гума по същия път, но в дупката до Осенец – тази, в която през януари аварираха 10 коли.

„Тогава, освен мен, имаше още три аварирали коли. Реших да си направя ремонта за моя сметка и да не завеждам дело, този път обаче става дума за доста повече пари. В най-добрия случай разходът ми ще е 1000 лева – двете нови гуми ми струват 300 лева, 67 лева платих за ремонт на джантите, които бяха много изкривени. Още 130 лева ми струваше „Пътна помощ“, за да ми транспортират колата до Разград.

Трябва да сменя въздушните възглавници на двете седалки, защото се отвориха при удара – дори и втора употреба да успея да ги намеря, ще ми струват 500 лева. Все още не знам дали ще се наложи да сменя електронния блок, който ги командва, както и дали имам поражения по окачването“, обясни Марков.

Намерение да съди Пътното пред него заявил и 34-годишният Ивайло Иванов, който бил следващият нацелил дупката в неделя вечер. Младият мъж също спукал двете десни гуми на личния си „Фолксваген Бора“. И той, и третият аварирал в колоната се прибрали до града с „Пътна помощ“, разказа още Илиян Марков.

Той разкри и друга интересна подробност – когато споделил за случилото се с момчетата в сервиза за гуми, те му казали, че тази дупка до Цар Калоян вече е много известна. От миналия четвъртък насам на ден по няколко шофьори идвали за ремонт и подмяна на гумите. Последният случай бил от този понеделник, а превозното средство – бус. При пропадането в дупката водачът се паникьосал, навлязъл в насрещното и се разминал на косъм от катастрофа.

Какво още трябва да се случи, за да се запълнят зейналите десетки опасни дупки по главния път Русе-Варна? Още трупове ли?

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар