Пътна полиция: От началото на годината има понижение на ПТП-тата у нас – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“От началото на годината има понижение в данните на пътнотранспортния травматизъм. Отчитаме и намаление на загиналите и ранените”. Това обяви гл. инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция” при ГД “Национална полиция”.

“Към момента няма нито един затворен заради метеорологичните условия път. Вчера са възникнали 12 тежки пътнотранспортни произшествия. Един участник в движението е загинал. Това е от произшествието на Ботевградско шосе”, каза още той.

“Полицейският контрол се извършва постоянно и навсякъде. Действаме и превантивно. Полицейските екипи работят на пълни обороти постоянно”, допълни Близнаков.

По думите му в събота и неделя се очакват валежи на много места в страната и е възможна появата на аварийни препятствия по пътя.

“Апелираме към водачите да се съобразяват с неблагоприятните условия и да редуцират скоростта, така че да могат да спрат при нужда”, посочи гл. инспектор Лъчезар Близнаков.

При последната проведена полицейска операция са проверени над 20 000 моторни превозни средства и почти 27 000 души.

Установените нарушения са 7926. Над 80 лица са били задържани за срок от 24 часа в полицейските управления. Установени са 127 неправоспособни водачи, 357 нарушения са извършени от пешеходци.

Констатирани са и над 15 000 нарушения на скоростните режими.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар