Работодателите в САЩ изстреляха нагоре назначенията, но безработицата се увеличи до 3,7%

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Броят на заетите в САЩ извън селското стопанство през май е нараснал с 339 000 души, обяви Бюрото по трудова статистика в САЩ. Това е най-големият ръст на заетите от януари насам, когато бяха добавени 472 000 души.

През април американските работодатели пък добавиха 253 000 работни места – свидетелство за изненадващо силен трудов пазар въпреки повишаването на лихвите, хронично високата инфлация и банковата криза.Анализаторите от “Дау Джоунс” (Dow Jones) очакваха броят на новонаетите през май да достигне 190 000 души, пише Си Ен Би Си, цитирана от БТА, като отбелязва, че това е 29-я пореден месец, в който показателят расте.


Въпреки това, коефициентът на безработица се е увеличил до 3,7 на сто, след като бе на ниво от 3,4 на сто през април. Анализаторите очакваха показателят да достигне 3,5 на сто.

Средните почасови доходи са нараснали с 0,3 на сто за месеца, което отговаря на очакванията. На годишна база възнагражденията нарастват с 4,3 на сто, което е с 0,1 процентни пункта под прогнозата. Средната работна седмица е намаляла с 0,1 часа до 34,3 часа.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар