Радан Кънев: „Обединените патриоти“ са по-големи кретени и от нас

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“На пръв поглед, “Обединените Патриоти” са просто кретени. Дори по-големи, отколкото бяхме ние от РБ през 2014/15г. В дълбочина, обаче, проблемът е много по-съществен.”

Така Радан Кънев от ДСБ/Демократична България коментира между националистите в т.нар. “малка коалиция” – Обединени патриоти.

В коментар в личния си фейсбук профил Кънев предлага своя анализ на отношенията в управляващата коалиция и твърди, че ГЕРБ “задушава” всеки коалиционен партньор, заюото “реалният партньор е ДПС”.

Десният политик прогнозира, че в крайна сметка това ще донесе позитиви на БСП, която ще се върне във властта с антиевропейската си линия.

Публикуваме цялата му позиция:

1) На първо място, шоуто на Волен и Валери свидетелства, че няма как конюнктурни коалиции да бъдат пълноценни участници във властта. При липса на единни органи, лидерство, модел за единно водене на преговори и в крайна сметка – единна организаця, могат да се получат гласове, да се виси в опозиция, но не и да се управлява и да се налага политика.

Много добре ми е познато от РБ, просто е ясно за какво става дума. И няма значение, че твърде често Валери е прав, а Волен – както може да се очаква – изглежда да слугува на икономически и геополитически интереси. Всъщност и двамата (и тримата) са политически безпомощни, поради липсата на единна политическа сила зад гърба им.

2) На второ място, се потвърждава впечатлението, че ГЕРБ и Борисов са неспособни на конструктивно партньорство. Инстинктът да удушат най-близко стоящия не ги напуска и явно няма да ги напусне.

Помните ли изявленията колко по-лесно се работи с ОП, отколкото с РБ? Вече звучат смешно… Първо им бях виновен аз, после целият РБ, после Валери, скоро и останалите. А през цялото време, вече 4 години, реалният партньор е ДПС.

Отговорността за конструктивното партньорство е на силния партньор. А ГЕРБ нито искат, нито могат да я носят.

Това е положението. ГЕРБ ще управляват, и задушават партньор след партньор (официалните, ДПС си е почти ОК, почти…), докато не бъде изградена единна и организационно силна алтернатива.

Или по-лошо – антиевропейската линия на БСП ще се докопа до властта.

/ГЛАСОВЕ/

Явор Дачков,-«Радан Кънев бърка. Не са, защото остават във властта и преодоляват инфантилните си нарцистични глупости. Реформаторите не бяха по-малко крадливи (Лукарски имаше тарифа дори за влизане в министерството), но бяха суетната градска десница, в която всеки е по – велик от другия и се разпаднаха по малоумен, а не по принципен начин. Тези, презрени от градската десница патриоти играят доста по-добре от тях. Хем си начесват примитивното българско его, хем не изпускат гювеча. Тайната на българския политически успех 🙂 »

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар