Радан Кънев обяви имотите си – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Водачът на листата на “Демократична България” за евроизборите Радан Кънев обви на страницата си във фейсбук какви имоти има и как ги е придобил. Кънев се жалва, че след като влезнал в политиката, вече нямал възможност да прави добри пари.

 

Ето отчета му към избирателите:

“Благодаря за подкрепата на всички, които писаха и се обадиха! Беше приятна изненада.
Сега някои задължителни уточнения, по така актуалните имуществени въпроси:

1. Притежаваме, в семейна общност с Деница, доста изгодно придобито жилище.

Става дума за 75м2+25м2 тераси в Манастирски ливади. Предварителният договор и 30 000лв. капаро е от 2006г., окончателният и около 75000 лв. банков кредит срещу ипотека – 2007г. Много преди да заемам политически позиции, в добрите времена, когато имах време да правя пари…

Сделката е на Акт14, взехме Акт16 чак 2012/13г.

Цената е доста добра за периода, защото купихме от фирма 50% на родителите на съпругата ми. Въпреки това е далеч над данъчна оценка и над себестойност, с калкулирана печалба (което е и задължително от данъчна гледна точка).

2. Притежавам 1/2 от гарсониера в “Хиподрума”, придобита през 2007г. с наследство от баща ми, от продажбата на имот във Варна. Купена е със запазено право на ползване от близка приятелка на родителите ми. Тя почина наскоро, сега теглих кредит за ремонт.

3. Наследих по 1/6 от три малки магазина във Варна и 1/6 от апартамент, след 15г. дела срещу Община Варна. Тези дела са и единственият ми принос към това имущество, натрупано от по-мъдри и спестовни хора.

4. Нова кола не съм купувал никога. Минах през Шкода, Хюндай, два Форда. 

Сега аз ходя на работа с метро (все още живеем не в Ман. Ливади, а в 70м2 на тъстовете ми в Дървеница), а Деница – с RAV4, 2009 набор.

Накратко – справям се с живота, но хич не съм богат човек, особено като се има предвид, че още плащам ипотека и малкият е в частно училище. Бедността не е повод за гордост.

 

Източник: Фактор.бг

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар