Радан Кънев: Това е най-слабото правителство на Борисов – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сегашното правителство на Бойко Борисов е най-слабото от трите до момента. Това каза в интервю за бТВ зам.-председателят и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев.

Той призна умението на Борисов да печели избори, но изтъкна “неумението му да превръща тези политически победи в нещо добро за обществения интерес и за голяма част от българите”.

Кънев подчерта, че няма случай в най-новата българска история, в който парламентът да започне работа и да се окаже, че няма законопроекти, по които да работи – нито подадени от Министерския съвет, нито внесени от народни представители.

“В България продължава административно управленско безвремие по всички фронтове. Внесоха се няколко тежки лобистки законопроекта, а най-бруталният беше Законът за концесиите, гласуван на първо четене. Наистина е скандален, в предишния парламент успяхме да го спрем, но сега ни няма да го спрем в този”, каза още Кънев.

Той определи случващото се около мажоритарното гласуване като “псевдодрама”. “ГЕРБ страшно много държаха да покажат, че го внасят и адски им трепереше под лъжичката да не вземе да мине, така че дори не си вкараха всички депутати в залата при гласуването”, коментира той.

“Няма политика, няма законодателни инициативи и управленски решения, всичко вече е пиар”, смята бившият десен лидер.

Той обясни и защо е отказал да бъде министър на правосъдието във втория кабинет на Борисов. “През цялата 2014 г. и в момента на преговорите останах категоричен противник Борисов да бъде премиер отново. Човек, който носи толкова тежък багаж от предишните управления и то точно по темите КТБ, Пеевски, съдебна система, Цацаров и др., не може да поема отговорност за реформите, а ще се превърне в запушалка. И той се превърна”, посочи зам.-председателят на ДСБ.
“Убеден съм, че правителство начело с Борисов не може да бъде агент на съдебна реформа”, каза още той.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар