Радев: Безпомощността на кабинета е по-тревожна от вируса

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната безпомощност на правителството да се справи с пандемията, коментира президентът Румен Радев в отговор на въпрос преди участието си в награждаването на победителите в тринадесетото издание на конкурса „Мениджър на годината“.

Докато хората обикалят болниците с надеждата да бъдат прегледани, да бъдат приети, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България,

пак ни обещава, че пак ще ни спасява, каза Радев, цитиран от БТА.

Той призова хората да спазват епидемичните мерки, да се пазят – себе си и своите близки, да укрепват имунитета си и да не разчитат на „телевизионни спасители“.

Прочети още:   Борисов се изживява като собственик на държавата

Румен Радев призова също за подкрепа към лекарите и медицинския персонал в този труден момент.

Румен Радев отново каза ,че многократно е призовавал правителството да подаде оставка, защото, по думите му, не може правителство, чиято единствена цел е собственото му оцеляване, да води страната през такава сложна криза – здравна, социална, икономическа.

По думите на президента резултатът е налице – пропуснато е ценно време, за да се направи необходимата подготовка и сега има панически действия.

 

„Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери, кравеферми и т.н, беше изпуснато важно време за много отговорни действия, също и непопулярни действия“, заяви държавният глава.

Прочети още:   Защо „Майкрософт” избра Гърция – за разликата между овчар и Ай Ти, между Борисов и Мицотакис

Едно правителство, което цели да оцелее от ден за ден, не може да предприеме такива мерки и реалността го доказва, смята Радев.

По думите му сега виждаме панически мерки и комсомолски ентусиазъм. Другите държави минаха през фазата на по-меки мерки, но взети навреме, коментира още той.

Попитан за наложената му карантината заради положителния тест на главния му секретар, Румен Радев каза, че му е било връчено предписание от РЗИ, което е изтекло снощи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар