Радев: Борисов слушкаше и папкаше от ЕС! При мен това е невъзможно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев вече повече от 3 месеца се разпорежда в страната, тъй като той назначи служебното правителство. Той е на мнение, че е наследена една разрушена държава, която е завещана в този си вид от управлението на ГЕРБ.

Ген. Радев почти през цялата си кариера като пилот е бил началник и затова не може да приема чужди заповеди, особено ако те са против националния ни интерес. Ето защо той е категоричен, че не е от хората, които сляпо изпълняват всичко, което ЕС и НАТО заповядат, пише Bgnewscom.eu.

„Румен Радев не е против НАТО и ЕС, но е на мнение, че те трябва да се съобразяват с интересите на България, защото тя е техен партньор, а не подчинен. Затова от Запада толкова дълго държаха Борисов на власт. Той слушкаше и папкаше от ЕС, при Радев това е невъзможно“, споделят хора от президентския екип.

Българският президент аплодира Виктор Орбан за начина, по който защитава Унгария и търси само нейното благополучие. Той възнамерява да посвети втория си мандат на подобна политика, с което ще привлече много русофили на своя страна.

Според слуховете ген. Радев е затоплил толкова много отношенията си със САЩ през последните месеци само защото предстоят президентски избори и не иска да му бъде спретнат номер като на Жан Виденов преди 25 години. Помним обаче, че в началото на мандата си Румен Радев се изказваше много ласкаво за Русия и на няколко пъти се видя лично с Владимир Путин.

Очаква се, след като бъде преизбран, Радев отново да завие на изток и да опита да извлече максимална полза от това, най-вече като ресурси за държавата. Също така има слухове, че през есента България ще вкара в масова употреба руската ваксина срещу COVID-19, както направиха в Унгария още в началото на годината.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар