Радев: България е производител на електроенергия, българите няма да стоят на тъмно

Радев: България е производител на електроенергия, българите няма да стоят на тъмно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев категорично заяви, че в България няма да има ограничение на потреблението на електроенергия. Държавният глава направи уточнението по повод решението на енергийните министри в ЕС да се намали потребленето на ток в пиковите часове, както поиска Еврокомисията.

„Докато има служебно правителство, това няма да стане“, каза Румен Радев пред журналисти. И се мотивира: „България е производител, България е износител на електроенергия и българите няма да стоят на тъмно“.„Основната задача на служебното правителство не е да ограничава потреблението и производството, а да търси най-евтините суровини, независимо откъде“, категоричен беше президентът.


„Бензинът вече е под 3 лева“, каза още президентът в отговор на въпроси дали вече има резултат от срещата му с „Лукойл“.

Президентът констатира още, „че в България все още има политици, които са в състояние да жертват“ икономиката и хората, като в същото време напомни, че българските граждани са сред най-бедните в ЕС.

„Аз се учудвам, че има политици, които с лекота говорят, че липсата на газ не била проблем за „Топлофикация“, щели да минат на мазут. Питайте тези политици откъде ще намерят мазут, добави още Румен Радев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар