Радев: България издържа изпита по демокрация и статквото няма да се върне на бял кон! – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Румен Радев с първи коментар след излизането на данните от exit poll, които показват победа на балотажа и втори мандат на „Дондуков” 2.

„Демокрацията функционира благодарение на вас”, каза Радев, който благодари на подкрепилите го за втори мандат. Той поздрави и опонента си за поста Анастас Герджиков, както и останалите, влезли в битката за „Дондуков” 2, за това, че са дали своите идеи и принос в кампанията.

По думите му очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо не са се сбъднали.“Връщането на статуквото на бял кон не се състоя. Въпреки огромните пари, въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини и режисирани скандали”, заяви новият стар президент. 

Според Радев България е издържала изпита по демокрация. „Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение – много важно, според мен. Мога да заявя, че разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата”, добави още държавният глава.

„Благодаря на всички, които гласуваха и подкрепиха нашата кандидатура с г-жа Илияна Йотова. Благодарим на щаба и на нашия прекрасен Инициативен комитет, които застанаха с имената и авторитета си редом до нас. На партиите, които ни подкрепиха, и с които споделяме общи идеи, каузи и цели за бъдещето на България”, добави още избраният за втори мандат.

Той отчете, че в страната е приключил един „безпрецедентен политически месец”. „Месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на народа за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта”, допълни още той.

Радев печели подкрепата на 65.8% от гласувалите, сочат данните на „Галъп”. За опонента му – проф. Анастас Герджиков, вота си са дали 31.4 на сто от избирателите. Според данните от exit poll-а на „Тренд” за настоящия президент са гласували 64.7%, а за Герджиков – 33.4 на сто. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар