Радев: България не се поддаде на опитите за етническо разделение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Искам да поздравя проф. Герджиков и останалите кандидат-президенти, че дадоха своите идеи, заяви президентът Румен Радев след края на изборния ден и обявяването на първите резултати.

Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не се потвърдиха. Връщането на статуквото не се състоя, заяви Радев.

България издържа този изпит на демокрация. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение. Разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата, коментира Радев.

Новият парламент няма право на грешки, защото хората няма да простят, предупреди президентът. Всеки от тези партии, който пренебрегне това – ще бъде самоубийство. Очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да вземе отлагани с години решения.

Това е победа на взаимното ни доверие, на солидарното ни чувство, че заедно можем да успяваме.

България излиза от застоя и е на пътя на развитието и модернизацията.

Изказването си Радев започна с благодарност към всички, които са гласували, към хората от избирателните комисии и към служителите на реда. Демокрацията функционира благодарение на вас, заяви той.

Искам да поздравя проф. Герджиков, така и на останалите кандидати, на всички избиратели.

Йотова посвети победата на баща си, защото той я е направил смелото момиче. А в политически план я посвети на Стефан Данаилов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар