Радев: Верността на шефовете на ДАНС и разузнаването е била към Борисов, не към България – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това коментира държавният глава Румен Радев по повод безбожно дългите отпуски на шефовете на ДАНС Димитър Георгиев и ДАР Атанас Атанасов, които “внезапно” днес те прекратиха.

Държавният глава определи рокадите в МВР като логични. “Трябва да има прозрачност, отчетност, отговорност и нулева толерантност към престъпността и купения вот. Важно е да се застане на принципна позиция”, категоричен бе той. По думите му служебното правителство има нулева толерантност към корупцията

Що се отнася до смяната на областните управители, Радев уточни: “След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят.”

Според него два месеца са твърде кратък период за което и да е правителство, но е важен сигналът, който се дава, важно е да се застане на принципни позиции. Той за пореден път заяви, че укрепване на държавността, това е, от което имаме нужда в момента.

 “Да се прояви държавност, да започнем да говорим и да действаме за укрепване на върховенството на закона, за пресичане на злоупотреби, на кражби, за неутрализиране на натрупалото огромен ресурс задкулисие”, добави Радев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар