Радев: Всеки сигнал за послушване трябва да бъде проверен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всеки сигнал подслушване трябва да бъде проверен Въпросът е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, трябва да проверяват самите себе си. Заради това се налагат кадрови промени.


Митов: Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев (видео)

Това заяви президентът Румен Радев пред зала “България” в столицата относно скандала с подслушването на политици.

“Къде бяха критиците, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна 5 български офицери, да бъдат пробити от чужди служби”, заяви президентът и така отговори на думите на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който даде брифинг по-рано днес.

“Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева за “Турски поток”. 10 години премиерът Борисов забатачи интеркоректора с Гърция и сега нямаме диверсификация. Защо мълчаха за 10 милиона изтеглени кеш от Васил Божков”, каза той.

“Можем да говорим 20 минути още какво не направиха българските служби. Защо останаха слепи и глухи за шкафчетата, записите и 700 милиона за хазарта”, запита Радев.

Той отново подчерта, че всеки сигнал трябва да бъде проверен.

“Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема – да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер, или да го бранят с телата си и да пропаднат в бездната на своя морален позор”, каза още държавният глава.

Припомняме, че скандалът с подслушването на политици тръгна от съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов, а след това служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков направи няколко коментара по темата.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар