Радев в Брюксел: Нуждаем се от стимули за икономиката ни

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Приетата цел за намаляване на парниковите газове с 55 на сто до 2030-та година поставя България в трудно положение”, заяви президентът Румен Радев в Брюксел, където втори ден участва в среща на лидерите на Европейския съюз.

“В тази ситуация възможностите на България за маневриране са изключително ограничени. Затова ще настояваме да се отчитат спецификите на държавите, различният старт на държавите-членки и въвеждане на мерки, които да защитават конкурентоспособността и да гарантират социална поносимост на зеления преход”, посочи още държавният глава, цитиран от пресслужбата си.

Радев коментира и въвеждането на сертификата за Covid-19, който се обсъжда на европейско ниво.

“Въвеждането на този сертификат обаче не трябва да създава нови бариери, нови задължения и не трябва по никакъв начин да въвежда дискриминация между европейските граждани. Нуждаем се и от стимули за възстановяване на работата на важни сектори в икономиката и особено в туризма”, смята Радев.

Той отбеляза, че при разпределянето на ваксини от ЕС към чужди държави за България приоритет са Западните Балкани и особено Република Северна Македония.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар