Радев в Карлово: Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Карлово се провежда кулминацията в чест на 184 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски.

Честването ще завърши с тържествена заря за годишнината от рождението на Апостола.

Президентът и върховен главнокомандващ на българската армия Румен Радев посрещна представителна рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Приветствие към всички жители и гости на Карлово произнесе кметът на града Емил Кабаиванов.

След него държавният глава Румен Радев произнесе тържествено слово.

“На днешната дата в Карлово се ражда Васил Иванов Кунчев – безправен българин, поданик на османската империя, който ще проправи пътя към свобоводата на всички нас. Днес името му носят селища, улици и булеварди, клубове и награди. Васил Левски е месията на националната ни революция, той е неин вдъхновител и мъченик”, заяви Радев.

“Важни са духът и кредото на Апостола – но те не живеят в паметниците, тях ние поддържаме живи и те нас живи поддържат. Дълги години времето нас обръщаше – търпяхме, понасяхме, емигрирахме и се завръщахме, за да си тръгнем отново. Дълги години отбелязвахме Апостола като недостижим еталон. Сега съзряваме – прозряхме примирението си и вече много българи съзнаха, че дела трябват, а не думи. Настана моментът ние да обърнем времето – да участваме в общото дело да си върнем държавата и да отстояваме свободата, без която няма достойнство, заяви още президентът. Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски”, каза още Радев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар