Радев даде старт на седемнадесетата „Българска Коледа“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Началото на тазгодишната благотворителна кампания “Българската Коледа” беше дадено от президента Румен Радев в университетската болница “Света Марина” във Варна, съобщи БНР. 17-ото издание на инициативата е под надслов “Да дарим бъдеще на болните деца”.

Средствата ще бъдат насочени към купуване на високотехнологична медицинска апаратура.

Фокус на кампанията 2018-2019 на благотворителната инициатива беше подкрепата за деца с тежки заболявания и увреждания. Те получиха възможността за диагностика, лечение, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, благодарение на даренията на хиляди българи. 

Държавният глава посочи, че през последната дарителска кампания са набрани над 2,4 млн. лева: “С тези средства бе подпомогнато лечението и рехабилитацията на 551 български деца – най-големият брой от началото на инициативата през 2003 г. и бе осигурена високотехнологична медицинска апаратура в 19 лечебни заведения в цялата страна”.

В Университетската болница “Св. Марина”, както и в Многопрофилната болница за активно лечение “Света Анна” във Варна, от съществена необходимост за детските клиники са доставените по тази инициатива анестезиологични апарати със съвместими пациентски монитори, подходящи за новородени и деца до 18-годишна възраст.

С осигуряването на анестезиологичните апарати ще се създаде възможност дейността в отделенията да се подобри, тъй като обслужват малките пациенти на цяла Североизточна България.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар