Радев демонстрира познаване на проблемите в България, а не хвалби като на байганьовските ни политици начело с Борисов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво се случи тази вечер в “ Панорама“?

Българският президент показа, че е лидер и войн – точно както пише в дипломата му от 2003г., издадена от Военновъздушния колеж “Максуел” в САЩ :

“Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, “воин от ХХI век, готов да спечели и да влияе на стратегическо ниво!”

Обективен и информиран Р.Радев демонстрира детайлно познаване на проблемите в България, без грам необосновано самочувствие или хвалби, толкова типични за байганьовските ни политици начело с Борисов.

Не това обаче, нито визията му за решаването на тези проблеми са най- важното.

Президентската институция остана единствената, която последователно и твърдо отстоява от началото на този президентски мандат до сега безусловната си позиция за необходимостта от изчистването завинаги на модела „Кой“ унищожил настоящето и прокудил децата ни по света.

Президентът каза ясно :“ Олигархията , независимо дали е на власт или не, има способността да се възпроизвежда.Т.е. не е достатъчно да се свали една партия от власт, а да се пресече завинаги възможността от регенерирането на порочния модел на управление. За това са нужни почтеност , компетентност и непреклонна воля.

Как започнаха протестите, които принудиха Европа да обърне очи към България – след нахлуването на прокуратурата в президентството.Такива безобразни нарушения на закона е имало достатъчно много.Но протестите започнаха точно след този , защото за пръв път в най- новата ни политическа история институция от такъв ранг застана на страната на българския народ. Последователно и категорично, въпреки ограничените си правомощия и политическа самота.

Мисля си, че думите на президента тази вечер ясно определиха качествата на тези, на които трябва да заложим в бъдещия си избор – почтеност, знания , компетентност воля в името на просперитета на България.Това са качества на лидер.Като българския президент.

Румяна Ченалова, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар