Радев: До 26 януари указът за изборите ще бъде публикуван в Държавен вестник

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Радев каза, че за момента не вижда аргумент за отлагането им.

До 26 януари указът на държавния глава за насрочване на парламентарните избори ще бъде публикуван в държавен вестник, както е по конституция. Това заяви в предаването Годината на Дарик държавният глава. Той не отговори категорично на въпроса дали датата ще бъде предварително обявената от него 28 март.

Румен Радев – президент на Р България: Вие ще ми дадете ли гаранция, че април или май обстановката ще бъде много по-облекчена отколкото в края на март. Аз ще отчета всички фактори разбира се, обстановката. Още веднъж благодаря на всички хора, които критикуват, които дават предложения, те са стойностни. Но вече съм казал – причината в края на годината да сме в това състояние е поради това управление и тук дилемата не е между избори и здравето на хората. Защото здравето на хората пострада тъкмо от тази власт, която с години разгражда социалните системи и ги доведе до днешното плачевно състояние. А това обществено състояние се лекува с възможно най-бързи, честни и прозрачни избори.
На въпрос 28 март добра дата за избори ли е в същото предаване отговори и вицепремиерът Томислав Дончев.

реклама

Томислав Дончев – вицепремиер: Винаги сме готови за избори. Няма лоша дата за избори. Предвид обществените напрежения, които се натрупаха през последната една година, колкото по-рано са изборите, толкова по-добре. В този смисъл всички протестиращи, политически опоненти, кандидат политици, нека да имат доблестта да се включат в политическата битка и състезание и нека негово величество суверенът да отреди кой е по-добър от другите. Разбира се, от пандемична гледна точка колкото изборите са до по-топлата част от годината, до пролетта, толкова по-малко рискове ще има за гражданите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар